Çocuk odası dekorasyon önerileri

Çocuk odaları için uygulanacak dekorasyonlar, odalarının çocuklar için daha eğlenceli ve dikkat çekici durmasını sağlar. Peki çocuklarınıza bir oda hazırlarken nasıl hareket etmelisiniz? Bir çocuk odasını dekore ederken nelere dikkat edilebilir? Nasıl bir dekorasyon uygulanabilir? İşte çocuk odaları için uygulanabilecek dekorasyon önerileri.

Çocukların vakitlerini oldukça fazla geçirdikleri odaları için, onların daha özgür ve korunaklı bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayacak dekorasyonlar uygulanabilir. Bunu, odalarında uygulayacağınız minik dekoratif adımlarla sağlayabilirsiniz. Çocuklarınıza hem şık hem de özgür bir kişisel alan oluşturmanızı sağlayacak dekorasyon önerilerini, içeriğimiz içerisinde sizler için bir araya getirdik. İşte daha verimli bir alan oluşturmanızı sağlayacak, birbirinden şık çocuk odası dekorasyonları.

DOĞRU YATAK

Çocuk odaları için dekorasyon yapılırken ilk önce yatak değişimine gidilmelidir. Eğer odada bir değil de daha fazla çocuk kalıyorsa, ranza tercih edilmelidir. Böylece alan daralması önlenmiş olur. Yatak yerleşimi için, odanın var olan kör noktaları kullanılabilir.

DUVAR KAĞIDI DEKORASYONU

Çocuk odalarını renklendirecek alanların başında gelen duvarlar için; duvar kağıdı, sticker ve süslemeler kullanılabilir. Kullanılacak renklerde, oda mobilyasının sahip olduğu rengin uyumuna dikkat edilmelidir.

Çocukların sevdikleri çizgi karakterlerin stickerleri ya da özel çizimleri, onların eğlenceli ve sevecekleri bir ortama sahip olmalarını sağlayacaktır.

KİTAPLAR ÖN PLANA

küçük çocuk odası dekorasyon fikirleri

küçük çocuk odası dekorasyon fikirleri

Tek raflık ya da boydan boya bir dolaptan ziyade 4-5 tane uzun raf ardı sıra sıralayarak daha şık ve zarif bir görüntü elde edilebilir. Odanın köşe kısımlarına ya da koltuk ve minder yanına yerleştirilebilir. 

GÜN IŞIĞINDAN YARARLANIN

çocuk odası nasıl yapılır

çocuk odası nasıl yapılır

Atalarımızın söylediği, 'Güneş girmeyen eve doktor girer' öngörüsünden hareketle çocuklarınıza gün ışığının alındığı, doğal ışık kaynaklarından beslenebilecekleri bir oda ve dekorasyon stili seçilebilir. Bunun için de pencerenin önünü çok kapatmamaya özen gösterilmelidir.

FONKSİYONU YÜKSEK MOBİLYALAR

çocuk odası dekorasyon ürünleri

çocuk odası dekorasyon ürünleri

Birden fazla çekmecesi olan dolaplar, üzerinde ekstra raf sistemleri olan çalışma masaları ve baza detaylarıyla fonksiyonel mobilyalar, çocuk ve gençler için daha kolay ve rahat bir ortam oluşmasını sağlar.

Eğer oda küçükse, kesinlikle işlevselliği yüksek fonksiyonel mobilyalar tercih edilmelidir. Örneğin; bir gardırop görevi görebilen işlevsel çekmeceler, aynı zamanda baza olarak kullanılabilecek yataklar bunun için doğru örneklerdir

HOBİ BÖLÜMLERİ

çocuğun odası nasıl olmalı

çocuğun odası nasıl olmalı

Rahatça kitap okuyup film izleyebileceğiniz, oturabileceğiniz, dinlenebileceğiniz bir alan oluşturmak yalnızca tek bir minder ve duvara monteleyeceğiniz televizyon, ve kitap raflarıyla mümkün olacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0