Çalışma masalarınız üzerinde asla bulundurmamanız gereken eşyalar

Koronavirüs nedeniyle iş hayatında büyük oranda home-office sistemine geçildi. Eğitimler de artık online sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu süreçte çalışma masaları da sıkça kullanılıyor. Ancak ne kadar düzenli ve doğru şekilde kullanılıyor? Sizler için, çalışma anında masalarınız üzerinde bulundurmamanız gereken eşyaları derledik. İşte dikkat dağınıklığına sebep vermemesi için kaldırılması gereken eşyalar.

Evde çalışma ve dersleri görme döneminde en büyük zorluklardan biri çalışma masalarını, istenilen düzene sokmaktır. Dikkatinizi dağıtmadan verimli bir çalışma alanı oluşturmak için çeşitli dekoratif detayları uygulamanız gerekir. Alandan yararlanmak ve masanızda daha fazla yer açılmasını istiyorsanız, masanızı bir duvar önüne koymanız en önemli detaylar arasında yer alıyor. Eğer odanız büyük dolap ya da kütüphane, kitaplık vb. bir şeyi kaldıramayacak konumdaysa raf kullanmanız gerekiyor. Böylece aksesuar ve kitaplarınızı burada tutabilir ve masanızı gereksiz detaylardan uzak tutmuş olursunuz. Bu sayede tek bir alan, çift kullanım özelliğini almış olur. Peki çalışma anında masalarınız üzerinde bulundurmamanız gereken, dikkatinizi dağılmasına sebep olacak eşyalar gereken eşyalar nelerdir? 

ATIŞTIRMALIKLAR

Bu kural hem evlerde hem de iş yerlerinde/okullarda geçerlidir. Çalışma anında masanızda atıştırmalık bulundurursanız bu hem dikkatinizi dağıtmanıza hem de kilo almanıza neden olur.

KOZMETİK / KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ

Bazen alan yetersizliğinden de kaynaklı olarak kişisel bakım ürünlerinizi çalışma masalarınız üzerinde tutuyor olabilirsiniz ancak çalışma esnasında bunu yapmamanız gerekir. Çünkü masa üzerinde çalışma malzemeleri dışındaki herhangi bir ürün, dikkatinizin büyük oranda dağılmasına neden olacaktır.

CEP TELEFONU

Telefonlarınız iletişim açısından yanınızda bulunmalı ancak dikkatinizin kaybolmaması için sessizde durmalı. Çünkü telefonlardan gelecek olan bildirimler, sizi dersinize ve/veya işinize odaklanmak konusunda zorlar. Bu sebeple çok acil bir telefon veya mesaj/mail beklemediğiniz sürece telefonlarınızı masanızda tutmamalısınız.

KAHVE / ÇAY BARDAKLARI

Masalarınızda temiz ve düzenli bir görünüm oluşturmak için kahve ve çay bardaklarını, tabakları kaldırmanız gerekir. Çünkü bu eşyalar sizde düzensizlik algısını oluşturabilir. Öyle ki uzmanlar da, bu tarz eşyaları masada tutmak yerine mutfağa götürmenin bile hareket etmek açısından olumlu bir etki oluşturacağı görüşündeler. 

Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem

İLİŞKİLİ HABER

Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem
Barbie oyuncak bebeklere kıyafet nasıl dikilir? Kolay ve pratik bebek elbisesi dikimi

İLİŞKİLİ HABER

Barbie oyuncak bebeklere kıyafet nasıl dikilir? Kolay ve pratik bebek elbisesi dikimi

BİR YORUM YAPIN 0