Sonbahara özel çatı katı dekorasyonu fikirleri

Evlerin aynı zamanda yeni bir odası olma özelliği de taşıyan çatı katları için birbirinden farklı dekorasyon fikirleri ve önerileri mevcut. İster yatak odası olarak kullanın ister salon ya da oturma odası olarak kullanabilirsiniz. Sizler için, sonbaharda bu odaları nasıl dizayn edebileceğinize yönelik dekorasyon fikirleri sunuyoruz. İşte evlerinizi daha kullanışlı hale getiren sonbahara özel çatı katı dekorasyonu modelleri.

Çatı katı bulunan her ev, dekorasyonu bakımından zorluk yaşar. Buna çoğunlukla eğimli tavanları ve dar olan kullanım alanları neden olur. Evlerin daha kullanışlı olmasını sağlayacak bu alanlar için önemli olan doğru bir dekorasyon stilidir. Doğru dekorasyon odayı hem şık yapacaktır hem de kullanışlı bir hale getirecektir. Bunu sağlayabilmeniz için sizlere bazı dekorasyon önerileri sunuyor olacağız. Eğer bu fikirleri uygularsanız; tüm bu saydığımız özellikleri, çatı katlarına kazandırmış olabileceksiniz.

ÇATI KATI DEKORASYONU İÇİN PRATİK FİKİRLER

çatı katı dekorasyonu

çatı katı dekorasyonu

Eğer isteğiniz çatı katında rahatlıkla dinlenebileceğiniz konforlu bir alan oluşturmak ise -Ki buna aynı zamanda oturma odaları ve yatak odaları dekorasyonları da dahildir; yalıtım ve havalandırma özelliklerine öncelik verin. Bunun için de oda içerisine açılması ve kapanması oldukça kolay olan bir geniş pencere tercih edin. Bu pencereler, oldukça işlevsel olacaklardır. Diyelim ki aydınlık konusunda da belirli sıkıntılar yaşıyorsunuz; o halde gün ışığını en iyi şekilde içeriye çekebileceğiniz mobilya renklerini tercih edin. Daha önceki içeriklerimizde de belirttiğimiz gibi, aydınlığı çeken açık renkli tonlardır. Bu sebeple bu tonları kullanın. 

çatı katı dekorasyonu için pratik fikirler

çatı katı dekorasyonu için pratik fikirler

Olur da çatı katınız genişlik alanından dar bir yapıya sahipse, o zaman ayna aksesuarından faydalanın. Daha önceki içeriklerimizde de belirttiğimiz gibi; ayna, derinlik algısı sayesinde bulunduğu ortamları daha geniş hale getirecektir. Eğer katınız müsaitse duvarınızı boydan boya cam kaplama da yapabilirsiniz. Shabby chic adını verdiğimiz bu dekorasyon stili; geniş ve büyük cam, pencere modelleriyle sizlere daha aydınlık bir alan ve ortam oluşturacaktır. Tabi yalnızca bununla da değil. Karanlık ve kasvetli yapıdan kurtulmak istiyorsanız; duvar boyalarında beyaz renk kullanmalısınız. Zemin için ise ahşap dekorasyon... Ahşap dekorasyon, çoğunlukla İskandinav dediğimiz bir tarza sahiptir. Bu sebeple; ahşap üzerine yapılan dekoratif aksesuarlar, odaya farklı bir hava katacaktır. 

çatı katı modelleri iç görünüş

çatı katı modelleri iç görünüş

Bunun içerisine taş süsleme ya da buzlu cam dekorasyonu dahildir. Eğer kullanmak istediğiniz salt beyaz renk dekorasyonu ise o halde eklektik stili tercih etmiş olursunuz. Mobilya, parke, tavan ve aksesuarlarda, ahşap kaplama olsa dahi renk olarak hep beyaz da tercih edebilirsiniz. Çiçek, spor mobilyalar ve az eşya ile istediğiniz ferahlığa da kavuşabilirsiniz.

2019 sonbahar pantolon modası

İLİŞKİLİ HABER

2019 sonbahar pantolon modası

BİR YORUM YAPIN 0