Kapı girişi nasıl dekore edilir? Koridor süsleme önerileri

Evlerinizin en görünmez kısımlarından biri olan antreleri, daha hareketli bir forma sokmanız mümkün. Sizler için antrelerinize şıklık katacak birbirinden farklı dekorasyon önerilerini derledik. Koridor dekorasyonuna dair tüm detaylar haberimiz içerisinde sizleri bekliyor.

Evlerinizin kullanışsız gibi görünen alanlarından biri olan antreler bir diğer adıyla koridorlar... Odalarınıza ulaşmak için bir geçiş alanınız olan bu yollar, çoğunlukla dekore edilmez ve bu dar alanlar için ekstra bir durum oluşturulmaz. Oysa evinizi en iyi yansıtan, evin ruhunu misafirlere yansıtan bu alanlardır. Bu sebeple de en ince ayrıntıyı bile atlamadan, farklı dokunuşları sermeniz gerekmektedir. Peki bunu nasıl ve ne şekilde gerçekleştirebiliriz? Evinizin tüm kimliğini üzerinde barındıran bu alanları iyi organize etmeniz; dairenize işlevsel bir boyut kazandırmış olur.

KORİDOR DEKORASYONU ÖNERİLERİ

koridor dekorasyonu önerileri

koridor dekorasyonu önerileri

ANTRE DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Antre dekorasyonunu gerçekleştirirken, belirli noktalara yönelmeniz gerekir. Bunlardan ilki, dolaplar olacaktır. Mont, kaban, ayakkabı, çanta vb. eşyalarımızı yerleştirdiğimiz dolapları, içerisini gereksiz eşyalardan arındırıp dekore edin. Böylelikle hem sade bir görüntü elde etmiş olursunuz hem de eliniz kolaylaşır. Gereksiz eşyaları da burada tutmaktan vazgeçin.

Koridor alanlarınıza en uygun dekoratif mobilya, dresuarlar olacaktır. Üzerine ekleyeceğiniz dekoratif eşyalar ile, koridorlarınıza renk katmış olacaksınız. İşlevsel bir özelliği olan bu parçalar aynı zamanda şık bir görüntü de sunuyor. Kompakt boyutlara sahip olması, her alana rahatlıkla sığabilmesini sağlıyor. 

ikea antre dekorasyonu

ikea antre dekorasyonu

Bu süreçte duvarlarınızı da boş bırakmamanız gerekiyor. Ayna, tablo ve çerçeveler duvarın en büyük süsüdür. Yine aynı zamanda dresuarınıza eşlik edecek olan abajur modellerini de dekorasyonunuzu tamamlamak için tercih edebilirsiniz. 

Antre tasarımında önem vermeniz gereken bir diğer nokta ise kapılarınız. Hem oda kapılarınız hem de ev kapınız için farklı renkler kullanabilir, üzerine dekoratif süsler ekleyebilirsiniz. 

modern koridor dekorasyonu

modern koridor dekorasyonu

Son olarak halı ve aydınlatma dekorasyonuna yönelin. Halılarınız için eğer antreniz kareyse, oval halılar tercih edin. Ve halılarınızın kaymayan yapıda olmasına dikkat edin. Antreler içinse geniş avizeler şık bir görüntü katacaktır. 

koridor dekorasyon instagram

koridor dekorasyon instagram

Islak mendilin farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Islak mendilin farklı kullanım alanları
En pratik Cumartesi temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

En pratik Cumartesi temizliği nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0