2020 sehpa dekorasyonu fikirleri

Evlerinizin olmazsa olmaz parçalarından biri olan sehpalarınızı, daha kullanışlı hale getirmenizi sağlayacak birçok dekorasyon önerisi mevcut. Sizler için bu dekorasyon önerilerini tek bir içerikte listeledik. Sehpa dekorasyonunda öne çıkan fikirler, tüm detaylarıyla yasemin.com'da!

Bir salonu farklılaştıran şüphesiz ki uygulanan dekorasyonlardır. Bu ister yemek masasına olsun ister koltuğa ya da küçük bir sehpaya. Çay, kahve içmek için kullandığımız, üzerine bilgisayar ve dergilerimizi koyduğumuz sehpalar sık kullanımdan dolayı bir zaman sonra eskimeye başlar. Oysa bu parçaları doğru şekilde kullanırsak, yıpranma payı da azalmış olur. Öyleyse gelin birlikte bir sehpa için uygun olan dekorasyon fikirlerine yakından bakalım:

SEHPA DEKORASYONUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sehpa modelleri seçilirken önemsemediğimiz en önemli kısım, sehpanın salona uygun olup olmadığı oluyor. Oysa ki en çok dikkat edilmesi gereken konu da budur. Bir sehpanın boyut olarak salonunuza uygun olup olmadığını ancak salonunuzun ölçüleriyle belirleyebilirsiniz. Mağazaların geniş alanları ve spot ışıkları, sehpaları olduğu ölçüde görmenize engel olabilir.

orta sehap düzenlemesi

orta sehap düzenlemesi

Yine sehpa seçerken uyuma ve kontrasta önem verin. Koltuklarınıza ve yemek masalarınıza renk ve tasarım olarak uygun olan modelleri tercih edin. Renk ve yapı olarak salonunuzu boğmaması da ayrı bir önem arz eder. Bu sebeple yemek masası ve koltuklarınızda da koyu olmayan tonları tercih edin.

Eğer sehpanızı orta alanda kullanacaksanız; şıklık açısından cam modelleri kullanın. Ayak kısımlarında ise ince yapıyı tercih edin. Salonunuz küçükse buna orantılı olarak küçük, büyükse de büyük modelleri kullanın.

yuvarlak orta sehpa dekorasyonu

yuvarlak orta sehpa dekorasyonu

Sehpalarınızı aynı zamanda eşyalarınızı daha kullanışlı dekore etmek için de kullanabilirsiniz. Raflı sehpalarınız üzerinde dergilerinizi, dekoratif objelerinizi bulundurabilirsiniz. Böylelikle alandan da kazanmış olursunuz.

Son olarak; salonunuzda her zaman oturma alanlarına ihtiyaç duyuluyorsa, seçiminizi puf sehpadan yana da yapabilirsiniz. Böylelikle hem yeni bir oturma alanı kazanmış hem de bu alanları sehpa olarak kullanmış olursunuz. 

Maden suyu ile çiçek sulama faydalı mı? Çiçek sulama teknikleri...

İLİŞKİLİ HABER

Maden suyu ile çiçek sulama faydalı mı? Çiçek sulama teknikleri...
Mantarın tazesi nasıl anlaşılır? Mantar nasıl saklanır? Mantar pişirmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Mantarın tazesi nasıl anlaşılır? Mantar nasıl saklanır? Mantar pişirmenin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0