Küçük odalar için salon dekorasyon fikirleri 2020

Küçük odaları dekore ederken, mobilyaların odaya uygunluğu kadar renklerin alan genişliğine olan etkisine de dikkat edilmesi gerekir. Peki küçük odalar için nasıl dekorasyonlar uygulamalıyız? Odaları daha geniş tutmanın yolları nelerdir? Küçük odalar nasıl daha büyük hale getirilebilir? Küçük odalarınıza özel dekorasyon fikirleri için haberimize yakından bakın.

Odalarınızı dekore ederken yalnızca mobilyalara değil, salonların sahip oldukları büyüklüklere de dikkat ederiz. Örneğin küçük bir salon ile büyük bir salonun dekorasyonu hiçbir zaman aynı tarzda ve kolaylıkta olmayacaktır. Peki küçük odalar için nasıl dekorasyon stili uygulanabilir? Odalarınızı yerleştirirken dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir? Her şeyden önce ilk adım olarak, 2020 dekorasyon trendleriyle ilgili gerekli olan başlıkları bilmeniz gerekir. 2020 dekorasyon trendlerinde renkli perdeler, floral desenler, gri, bakır ve yeşil renk mobilyalar ve mermer televizyon üniteleri başrolde yer alıyor. Bu trendlere uygun bir şekilde yapacağınız alışveriş sonrasında, atacağınız adımlar şu şekilde olacaktır: Öncelikle gereksiz parçalardan kurtulun. Odanızı kalabalık gösteren dekoratif parçaları, mobilyaları bir kenara atın. Böylelikle, kalabalık misafiri ağırlayacak alanım yok kaygısından da kurtulmuş olursunuz. Artık çok gerilerde kalan vitrin kültüründen de uzaklaşın. Vitrine dizdiğiniz yemek ve sürahi takımlarını, mutfağa yerleştirin. Salon içerisinde porselen takımlarını sergileme modasına da ayrıca bir son vermiş olursunuz.

salon dekorasyonu fikirleri 2020

salon dekorasyonu fikirleri 2020

KÜÇÜK ODA VE SALON DEKORASYONU FİKİRLERİ 2020

Odanızı olduğundan daha büyük gösterebilmek sizlerin elinde. Bunu yapabilmek için derinlik algısı oluşturan renkler kullanmanız yeterli olacaktır. Soğuk renkler denilen tonlar, derinlik algısını oluşturan tonlardır. Bu sezonun renkleri ise gri, yeşil ve bakır.

salon dekorasyonu önerileri

salon dekorasyonu önerileri

Bazı noktalarda derinlik algısı oluşturan soğuk renkler de işe yaramayabiliyor. O halde, odanızı rahatlatmak için bazı eksiltmelere gidip yemek masalarınızı bu alandan çıkartabilirsiniz.

küçük salon dekorasyon önerileri

küçük salon dekorasyon önerileri

Perde konusunda karşınıza bu sezonun trendi olan renkli parçalar oldukça sık çıkacaktır. Tonlarda canlılık hakimken, boy konusunda ise uzun modeller tercih ediliyor. Bu sayede odaya canlı tonları yerleştirmiş olursunuz. 

küçük salon dekorasyon örnekleri

küçük salon dekorasyon örnekleri

Ancak sezonun trend desenleri geometrik ve florasal desenler, kalabalık bir görüntü oluşturabilir. Bu nedenle perdelerinizi desensiz ve sade seçmeli, Bu hareketliliği halılarınızda tercih etmelisiniz.

 l tipi küçük salon dekorasyonu

l tipi küçük salon dekorasyonu

Unutulmayan en eski Türk dizileri

İLİŞKİLİ HABER

Unutulmayan en eski Türk dizileri

BİR YORUM YAPIN 0