Kış bahçeleri için dekorasyon önerileri

Kış döneminde dekorasyon konusunda en çok önem verilen alanlardan biri bahçelerdir. Evleri bahçeli olan kişiler, sıcak bir alana kavuşmak için burayı sıkça kullanır ve dekore ederler. Peki bahçe dekorasyonları konusunda nasıl yollar izlenmeli? Sizlere bahçeli evler için uygulanabilecek kış dekorasyon önerilerini derledik. Bahçeli evler için tüm detaylar, sadece yasemin.com'da!

Modern yaşam standartlarında en çok önem verilen şey ev dekorasyonlarıdır. Artık bir evin her alanı, 2020 dekorasyon modasına göre yenilenip değişiyor. Ancak bu alanlara sadece; banyo, mutfak, salon, yatak odası gibi alanlar girmiyor. Bahçeler de bu alanlar kadar, dekorasyon açısından önem arz ediyor. Bir bahçeyi dekore etmek, sanıldığı kadar da zor değildir. Bunu sağlamanın yolu da, size sunacağımız küçük tüyoları uygulamaktan geçiyor. Öyleyse şimdi bir bahçe dekore ederken uygulanması gereken dekorasyon önerilerine yakından bakalım:

KIŞ BAHÇELERİ İÇİN DEKORASYON ÖNERİLERİ

2020 bahçe dekorasyonu

2020 bahçe dekorasyonu

Bir bahçe dekore ederken yapılması gereken ilk şey; aklınızdaki bahçe görüntüsünü netleştirmektir. Böylelikle kafanızdaki tabloya uygun olarak, faydalı bir alışveriş gerçekleştirmiş olursunuz. Dekorasyon planı yaparken önemsemeniz gereken en önemli husussa; ağırlayacağınız misafir sayısıdır. 

2020 bahçe dekorasyonu fikirleri

2020 bahçe dekorasyonu fikirleri

Kalabalık misafirler ile birkaç kişilik arkadaş oturması buluşmaları aynı etkiyi göstermeyeceğinden, koltuk ve masa alışverişinde bu ölçüyü dikkate almalısınız. Tüm bunları belirledikten sonra peyzaj alanına geçin. Çiçeklerinizin daima sağlıklı kalması için bu, önemli bir noktadır.

 bahçe dekorasyon fikirleri kendin yap

bahçe dekorasyon fikirleri kendin yap

Peyzaj mimarisini yaparken, mevsimsel etkileri göz önünde bulundurun. Bu kapsamda dekorasyonunuzu, kullanacağınız çiçeklere göre de yapabilirsiniz. Çiçeklerin anlamları ve ihtiyaçlarına göre yapılacak bir dekorasyon, bahçenize farklı bir kimlik kazandırıp, doğadan daha fazla yararlanabilirsiniz.

Çiçeklerinizi; mevsime ve yetişme yöntemine göre seçmeniz gerekir. Kış sezonunun çiçekleri, yetişme açısından aynı özelliklere sahip olmayabilir. Kimi açık alan kimi ise kapalı alan ister. Bu sebeple; çiçeklerinizi, bahçenize uygun olarak seçmenizde fayda var.

kış bahçeleri için dekorasyon 2020

kış bahçeleri için dekorasyon 2020

Serinliği azaltmak ve sıcaklığı yükseltmek için isterseniz elektrikli bir ısıtıcı kullanabilir isterseniz odun gibi doğal ısıtıcı yakıtları kullanabilirsiniz. Bu parçaları, dekoratif süsler ya da mobilya renklerine uygun olarak dekore ederseniz, ortaya uyumlu bir dekoratif birliktelik çıkacaktır.

Önlerine yer minderleri ya da puflar koyup kış bahçelerinizi, daha rahat bir ortama dönüştürebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0