Abajur nedir, ne işe yarar ve çeşitleri nelerdir?

Evlerinizin dekorasyonunda aydınlatma açısından birçok seçenek bulunur. Abajur modelleri en çok tercih edilen aydınlatmalardandır. Her dekorasyona uygun olan abajurlar, kullanım açısından da avizelerden daha yararlı iş görür. Peki abajur ne işe yarar ve çeşitleri neler? Sezonun en şık abajur modelleri nelerdir? Abajurla ilgili tüm detaylar yasemin.com'da.

Aydınlatmsa dekorasyonu açısından en çok tercih edilen eşya abajurlardır. Ancak kullanımı her zaman doğru şekilde olamayabiliyor. Nasıl bir odayı dekore ederken duvar renklerine, koltuk modellerine, halı desenlerine vb. aksesuar detaylarına önem veriyorsak, abajur seçimini yaparken de bu detaylara önem vermeniz gerekiyor. Bir abajur seçerken başlığının PVC olup olmadığına, temizliğinin kolay olup olmadığına ayrıca dikkat etmeniz gerekiyor. Kelime anlamı itibariyle; ışık kesen, üzeri siperli lamba anlamını taşıyan abajurlar, ışığın gözlere doğrudan vurmasını engelliyor. Öyleyse şimdi hem abajurun ne işe yaradığına, alışveriş yaparken bilinmesi gerekenlere hem de çeşitlilik açısından nasıl modellere sahip olduğuna yakından bakalım:

ABAJUR NEDİR? ABAJUR NE İŞE YARAR? ABAJUR ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Abajur modelleri için çeşitli tarzlar mevcut. Klasik yapıdan çıkıp her türlü dekorasyona uygun stilleri üzerinde taşıyan abajur modeller; hasır, spor ve cam olmak üzere birden fazla yapıya sahip. Masa üstü modelleriyle bilinse de ayaklı modelleri de oldukça trend konumda olan abajurlar, bütçeyi sarsmayacak uygun fiyat aralıklarıyla satışa sunuluyor. 

- Alacağınız abajurun kullanım süresini daha uzun tutmak mümkündür. Bunu sağlamak için, metalin paslanmazlığına önem verin. Bu açıdan abajurunuzun ömrü daha uzun olacaktır.

- Alacağınız ışığın tepeden gelmesini istiyorsanız tercih edeceğiniz model abajur değil lambader olmalıdır.

- Bez abajurlar kullanım açısından oldukça zor modellerdir. Temizliği biraz güç olsa da masalarda şık bir duruş sergilediği ayrı bir gerçektir.

 

ABAJUR MODELLERİ 2020

TRENDYOL: 125 TL

TRENDYOL: 125 TL

TRENDYOL: 70 TL

HEPSİ BURADA: 110 TL

HEPSİ BURADA: 300 TL

Meyve ve sebzeler nasıl yıkanmalı? Bilim kurulu uyardı: Bu hatalar zehirlenmeye neden olur!

İLİŞKİLİ HABER

Meyve ve sebzeler nasıl yıkanmalı? Bilim kurulu uyardı: Bu hatalar zehirlenmeye neden olur!
2020 de izlenmesi gereken en iyi Hint dizileri

İLİŞKİLİ HABER

2020 de izlenmesi gereken en iyi Hint dizileri

BİR YORUM YAPIN 0