Dikdörtgen salon nasıl dekore edilir?

Son dönemde en çok merak edilen dekorasyon konusu, dikdörtgen salon dekorasyonu ve buna yönelik örneklerdir. Peki dikdörtgen salon dekorasyonları nasıl yapılır? Dikdörtgen salon dekorasyonu örnekleri nelerdir? 2020 dikdörtgen salon dekorasyonuna dair tüm detaylar yasemin.com'da!

Salonlarınızı dekore ederken çeşitli yöntemlere başvurur ve belirli kısımlara önem veririz. Ancak bilinmesi gereken en önemli şey, salonun geometrik yapısıdır. Yani dikey bir salon ile dikdörtgen bir salonun dekorasyonu asla aynı olmaz. Bu sebeple, dekorasyon yaparken bu detaya ayrıca önem vermeniz gerekir. Temelde mobilyaya odaklanmanız gerekir. Mobilya seçerken veya tasarlatırken, form yapısına özen göstermeniz gerekir. Dikdörtgen salonlar için en uygun koltuk modeli, l koltuk yapıları olacaktır. Hem oda yapısı hem de fonksiyonel açıdan uygun olacaktır. Peki dikdörtgen yapıdaki bir salon tam olarak nasıl dekore edilir? Dekorasyon yapılırken nelere önem vermek gerekir? Dikdörtgen salon dekorasyonu önerileri ve örnekleri detaylarıyla haberimizde. 

DİKDÖRTGEN SALON DEKORASYON ÖNERİLERİ

Temelde mobilyaya odaklanın. Mobilya seçerken veya tasarlatırken, form yapısına özen gösterin. Dikdörtgen salonlar için en uygun koltuk modeli, l koltuk yapıları olacaktır. Hem oda yapısı hem de fonksiyonel açıdan uygun olacaktır.

büyük dikdörtgen salon dekorasyon örnekleri

büyük dikdörtgen salon dekorasyon örnekleri

Alanları kalabalık tutmamaya özen gösterin. Küçük bir halı ve sehpa dekorasyonu bu açıdan doğru tercih olacaktır. Duvarlara aynayı tercih edin. Ayna derinlik algısı oluşturur. Bu derinlik algısı, odayı daha geniş görmenizi sağlayacaktır.

dikdörtgen salon dekorasyon örnekleri

dikdörtgen salon dekorasyon örnekleri

Beyaz renk daha açık ve aydınlık bir alan oluşturmanızı sağlayacaktır. Bununla birlikte, son dönemin trendi olan pampas otu dekorasyonundan da aynı şekilde, ev dekorasyonu için yararlanabilirsiniz.

dikdörtgen salon koltuk yerleştirme

dikdörtgen salon koltuk yerleştirme

Dikdörtgen salonları dekore ederken, aksesuar seçimini geçiş alanlarını düşünerek yapmalısınız. Geçiş alanını rahat ve akıcı yapacak, alanı daraltmayacak aksesuarlar seçmeniz gerekir.

Seçtiğiniz aksesuar ve mobilyaların açık ve yumuşak renklerde olmasına ve oval, köşesiz, yuvarlak stillerde olmasına önem gösterin. Zigon ve orta sehpa modellerine özellikle yuvarlak seçmeniz, dikdörtgen salonlar için en uygunu olacaktır.

Mobilyalarınızı duvara yaslamayın. Bunun yerine hepsini duvarın biraz ilerisinde tutarak dekore edin. Eğer duvarlara yaslarsanız, salonu daha kalabalık göstermiş olursunuz. Ancak önerdiğimiz stilde bir dekorasyon ile, geniş bir yürüyüş yolunu da oluşturmuş olursunuz.

Sütü kaynatırken tencere dibinin tutmaması için ne yapılmalı? Dibi tutan tencere temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Sütü kaynatırken tencere dibinin tutmaması için ne yapılmalı? Dibi tutan tencere temizliği

BİR YORUM YAPIN 0