Mutfak tezgahı nasıl seçilir? En kullanışlı mutfak tezgahı modelleri

Mutfaklarınız için tezgah seçiminde bulunurken, trendler kadar kullanışlı olup olmamasına da önem vermeniz gerekir. Peki mutfak tezgahları konusunda en kullanışlı tezgah modelleri hangisidir? 2020 mutfak dekorasyonunda ön plana çıkan mutfak tezgahı modelleri hangisidir? İşte 2020 mutfak tezgah dekorasyonu hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

Mutfak tezgahı dekorasyonunda şıklık ve dekoratiflik olduğu kadar kullanışlılık da önemlidir. Vaktin çoğunun geçirildiği mutfaklarda, tezgahların dayanıklı ve kullanışlı olması gerekir. Birçok malzemeyle üretilebilen mutfak tezgahları için var olan çeşitlilik, seçim yapmak konusunda kullanıcıyı zorlayabilir. Bu nedenle tezgah modellerinin sahip oldukları özellikleri iyi bilmek gerekir. Peki mutfak tezgahlarında en kullanışlı modeller hangileridir? Sizler için içeriğimizde, 2020 mutfak dekorasyonu trendleri arasında da yer alan, en kullanışlı mutfak tezgahı modellerini ve sahip oldukları özellikleri derledik. İşte mutfak tezgahı modellerine dair bilmeniz gereken tüm detaylar:

MUTFAK TEZGAHI NASIL SEÇİLİR? EN KULLANIŞLI MUTFAK TEZGAHI MODELLERİ 2020

Bir mutfak tezgahı seçerken; malzemenin dayanıklılığına, kalitesine ve sahip oldukları özelliklerine dikkat edilir. Bu özellikler, tezgahın uzun ömürlü olup olmadığını belirler.

GRANİT TEZGAH

Mutfak tezgahı denilince akla ilk gelen mermer modellerinden olan granit, en sık tercih edilen tezgah çeşitleri arasında yer alıyor. Kendi içerisinde 3 ayrı modeli bulunan granit tezgahlarda, en az tercih edilen model fayans granitlerdir. Sebebiyse sahip olduğu desenidir. Parçalı desen oluşumu, bazı kişilerde rahatsız edici olabilir. Diğer bir model, döşeme granittir. Bu modeller, estetik açıdan şık bir görünüme sahip olduğu için oldukça sık tercih edilir. Büyük granitlerin mutfak tezgahına uygun olarak hazırlanması sonucu oluşur. Malzemesi dayanıklıdır. Son modeli ise modüler granittir. Bu modelin döşeme granitten tek farkı, boyutunun daha küçük olmasıdır. 

AKRİLİK MUTFAK TEZGAHI

Maliyeti düşük ancak doğal malzemelerden oluşan bir mutfak tezgahı tercih etmek isterseniz, akrilik mutfak tezgahı oldukça doğru tercih olacaktır. Ancak üstü kolay çiziliyor olması dez avantajdır. 

LAMİNAT MUTFAK TEZGAHI

Tıpkı granit tezgah kadar popüler olan bir diğer tezgah modeli, laminat mutfak tezgahlardır. Eğer mutfak tezgahınızın pürüzsüz bir yüzeye sahip olmasını istiyorsanız, bu modeli tercih edebilirsiniz. Ancak çizilmelere ve ısıdan kaynaklı oluşan zararlara karşı dayanıksızdır. Pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Uzun ömürlüdür fakat birkaç yılda bir cila atılması gerekmektedir.

ÇELİK TEZGAH

İçerisinde krom ve nikel barındıran çelik tezgahlar, paslanmaz çelikten üretildiği için uzun süre kullanım açısından oldukça idealdir. Özellikle restaurant gibi profesyonel mutfaklarda tercih edilen bu tezgah, ısı ve aşınmaya karşı dayanıklıdır fakat çökme riskine de sahiptir. Fiyat olarak oldukça pahalıdır.

BETON TEZGAH

Beton dökülmesiyle yapılan tezgah, ne kullanışlıdır ne de şık bir görünüme sahiptir. Bu sebeple pek de tercih edilen bir tezgah modeli değildir.

Trendyol büyük indirimi ne zaman? Trendyol yaza özel indiriminden alınacak en güzel parçalar

İLİŞKİLİ HABER

Trendyol büyük indirimi ne zaman? Trendyol yaza özel indiriminden alınacak en güzel parçalar

BİR YORUM YAPIN 0