40 yaş diyeti

40 yaşından sonra kilo vermek normalden daha zordur. Fakat sizler için hazırladığımız bu diyet sayesinde kolayca kilo verebilirsiniz. İşte 40 yaş diyeti listesi...

Kadınların menopoz ve 40'lı yaş dönemlerinde kilo vermeleri oldukça zordur. Çünkü bu dönemde vücutta daha fazla ödem ve yağ birikir. Sizler için 40 yaşından sonra kilo vermek için yapmanız gerekenleri araştırdık.

KARBONHİDRATTAN UZAK DURUN

Tuz ve karbonhidratlar vücudunuzda su birikmesine yol açarak kilo vermenizi yavaşlatır. Gün içerisinde karbonhidrat yerine protein ve lif ağırlıklı beslenmelisiniz.

BİLİNÇLİ BESLENİN

40 yaşından sonra beslenme düzeninize oldukça dikkat etmelisiniz. Tatlı ve tuzlu abur cuburları, fazla yağlı yemekleri tüketmemeye özen göstermelisiniz.

STRESTEN UZAK DURUN VE DÜZENLİ UYUYUN

Stres kan şekerinizin aniden düşmesine ve açlık hissetmenize neden olur. Ayrıca gece rahat uyuyamamak kilo vermeyi zorlaştırır. Bu nedenle hem stresten uzak durmalu hem de düzenli uyumalısınız.

HAREKET EDİN

40 yaşından sonra ve menopoz döneminde bol bol hareket etmeniz gerekiyor. Yürüyüş ve hafif egzersizler, kilonuzu korumanıza yardımcı olur.

SOĞUK ÇAY

Çay içmek sizin için bir alışkanlık haline geldiyse, sıcak yerine soğuk ve kafeinsiz içecekler deneyin.

BİR YORUM YAPIN 0