Japonların 'olmazsa olmaz' 4 gıdası

İngiliz Beslenme Uzmanı Cassandra Barns, Japon diyetini ve uzun yaşamalarının sırrını açıkladı.

İngiliz Beslenme Uzmanı Cassandra Barns, bu toplumun neden daha uzun süre yaşadıkları kesin olarak bilinmese de, bunun en büyük sebebinin Japon diyetinde gizli olduğunu söyledi.

Japonların dünyadaki en uzun yaşayan ve belki de en sağlıklı yaşayan insanlar olduğunu söyleyen İngiliz Beslenme Uzmanı Cassandra Barns, bu toplumun neden daha uzun süre yaşadıkları kesin olarak bilinmese de, bunun en büyük sebebinin Japon diyetinde gizli olduğunu söyledi.

Miso çorbası olmazsa olmazları

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Barns, Japonların geleneksel çorbası 'Miso'nun, sağlıklı yaşam için 'olmazsa olmaz' olduğunu belirterek, "Tüm Japonlar küçüklük yaşlarından itibaren Miso çorbası içer. Bunun faydalarını da yaşlanınca görüyorlar” diye konuştu.

Ünlü beslenme uzmanı, sebze turşusu ve balık tüketiminin de Japonların uzun yaşamasında etkili olduğunu vurguladı.

İşte Japon diyetinin 'olmazsa olmaz' 4 temel gıdası:

- Miso çorbası
- Yeşilçay
- Sebze turşusu
- Balık

Miso çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 adet havuç
1 demet taze soğan
Yarım patlıcan
Tofu (soyadan yapılmış bir çeşit peynir)
150 gram miso ve 1 çay kaşığı katsuo daşi (çin lokantalarında ve online satış yapan bazı sitelerden temin edebilirsiniz)
Yarım litre su

Hazırlanışı:

Öncelikle yarım litre suyu yüksek ateşte kaynatın. Kaynayan suyun içerisine jülyen usulü kesilmiş havucu atın ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık iki dakika havuçları haşlayın.

Daha sonra halkalar şeklinde kestiğiniz soğanı atın ve yine kapağı kapalı şekilde bir iki dakika bekleyin. Patlıcanı dilimleyerek kesin ve haşlanan sebzelerin içine ilave ederek tekrar kapağını kapatın ve yaklaşık 3 dakika bekleyin.

Misoyla birlikte katsuo daşiyi süzgece koyarak kaynayan suyun içine temas ettirin ve bir çatal yardımıyla suya yayılmasını sağlayın. Misoyu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın. Misodan sonra kesinlikle kaynatmaya devam etmeyin.

Tofuları da küp küp keserek çorbaya ilave edin ve kapağını kapatarak bir iki dakika çorbayı dinlendirmeye bırakın. Miso çorbası artık servise hazır hale gelmiştir afiyet olsun.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0