Kilo verdiren 10 altın kural

Hızlı kilo vermek istiyorsanız bu altın kurallara dikkat ederek kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte zayıflamanın 10 kuralı...

Sağlıklı ve hızlı kilo vermek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunuyor. Günlük alışkanlıklarınıza bu kuralları dahil ederek kolay bir şekilde zayıflayabilirsiniz. İşte zayıflamanın 10 kuralı...

- Fındık yağı hem metabolizmayı hızlandırır hem de yağ depolayan hücrelerin çoğalmasını engeller. İşlenmiş yağlar yerine fındık yağını tercih edebilirsiniz.

- Diyet yaparken öğün atlamamaya dikkat etmelisiniz. Özellikle her sabah düzenli kahvaltı yapmak metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur.

- Protein vücutta oluşan ince kasların oluşumunu sağlar. Bu nedenle bol miktarda protein almanız gerekir.

- Öğünlerde aldığınız kalori miktarını dengelemek, kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ayrıca her gün aynı miktarda kalori almak sizi daha iyi hissettirir.

- Diyet ürünleri düşünüldüğü kadar masum değiller. Uzun süre diyet ürünleri tüketirseniz kilo vermek yerine kilo almaya başlarsınız.

- Uykusuzluk iştahınızı arttırır ve beyine doyma sinyalini geç gönderir. Bu durumda sizin daha çok yemek yiyerek kilo almanıza neden olur. Kilo almamak için uyku düzeninize dikkat etmelisiniz.

- Gün içerisinde su tüketmek sizi zinde ve enerjik tutar. Ayrıca su açlığı bastırarak daha az yemenize yardımcı olur.

- Diyet yaparken çiğnemesi zor yiyecekler tercih etmek her zaman için daha iyidir. Sert yiyecekleri çiğnerken daha çok enerji harcarsınız bu da daha çabuk doymanızı sağlar.

- Süt içindeki kalsiyum sayesinde vücudunuzdaki yağların donmasına yardımcı oluyor. Böylece kilo almanızda yavaşlar. Günde en az iki barda süt içebilirsiniz.

- Boş vaktiniz olduğunda aklınıza direk yemek yemek gelir. Bu durumda düzensiz beslenmeye ve kilo almaya neden olur. Boş vakitlerinizde kendinize oyalanacak farklı şeyler bulun.

BİR YORUM YAPIN 0