Spora gidemiyorsanız, otobüs durağına gidin!

Uzmanlar, soğuk havada öylece durarak bile kilo verileceğini söylüyor.

Kışın havaların soğuk ve karanlık olması, insanları ister istemez karamsarlığa sokuyor, sürekli yeme hissi uyandırıyor. Bu sebeple de kişiler çok kolay kilo alabiliyor.

Son yapılan bilimsel araştırmalara göre, soğuk havada öylece durarak kilo verilebiliyor. Hollanda’daki bilim insanları, düzenli olarak soğuk havaya çıkmanın enerji üretimini artırmada sağlık için bir alternatif olduğunu açıkladı.

Doktorlar, soğuk havada titremenin metobalizma hızını 5 katına çıkardığını ya da sadece hafif soğukta kalmanın bile yeterli olacağını söyledi. Uzmanlar genç ve orta yaşlı insanların çoğunun soğuk havaya çıktıkları vakit NST oranlarının yüzde 30 arttığını belirtti.

Sıcaklık ayarlarının dengesiz olmasının insanlarda obezite gibi hastalıklara yakalandığını belirten uzmanlar, kişilerin ani sıcaklık değişimlerine karşı savunmasız kaldığını söylüyor.

Dr. Francesco Celi, New York Times’a verdiği röportajda, spor salonuna gidemeyenlerin otobüs duraklarında durmasını tavsiye etmiş. Araştırmacılar, Doktor Celi'nin bu tezinin günümüzde bilimsel olarak kanıtlandığını bildiriyor.

BİR YORUM YAPIN 0