Mate-Rezene-Zencefil yağları eritir!

Yaza sağlıklı ve fit devam etmek isteyenler için diyetinizde size yardımcı olacak 5 bitkiyi derledik.

1- Mate yaprağı

Mate çayını hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, mate yapraklarını kaynar suya değil, kaynadıktan sonra 3-4 dk oda sıcaklığında soğumuş suya atmaktır. Yapraklar atıldıktan 2-3 dk demlenmesi yeterli olacaktır. 

2- Rezene

Bir büyük çay fincanına 1,5 çay kaşığı rezene tohumu kullanabilirsiniz. Rezene tohumunu bir kaşık yardımıyla kırın ve fincana atın. Su kaynadıktan sonra fincana dökün ve 10 dk demlenmesini bekleyin. 

3- Sinirli ot yaprağı

1 su bardağı kaynar suyun içine, 1 tatlı kaşığı doğranmış sinirli ot yaprakları ilave edilerek 15 dk demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek içilir.

4- Yeşil çay yaprağı

Bir fincan çay için; bir çay kaşığı kurutulmuş yeşil çay yaprağı yeterli olacaktır. İyi su kullanmanız çayın tadını çıkarabilmeniz açısından önemli. Suyu kaynatın, ocağı kapatın ve 4-5 dakika bekleyin.

5- Zencefil yaprağı

Suyu kaynatın ve ince zencefil dilimlerini suyun içerisine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika kaynattıktan sonra zencefil dilimlerini süzerek çayınızı içebilirsiniz. Bu tarif 4 bardaklık çay için geçerli.

BİR YORUM YAPIN 0