Detoks çayı nasıl tüketilmeli?

Detoks çayı genellikle birden fazla bitki ile meyvenin karışımı ile hazırlanan çaylardır.

Detoks çayları hazırlanırken ya da tüketilirken bazı önemli durumların göz önüne alınması gerekir. 

- Detoks çaylarında fazla miktarda fayda sağlanmak isteniyorsa tüketilirken aynı zamanda spor ve diyete önem verilmesi gerekir.

- Bir yandan günlük normal beslenme şekline devam edilirken detoks çayı içerek toksin atmayı ve kilo vermeyi beklemek çok doğru olmaz.

- Sabah kahvaltılarında dilim ekmek yiyerek yanına patates kızartmaları ile şekerli çayları veya şarküteri ürünleri tüketerek ve yine aynı şekilde akşam yemeklerinde yağlı ve tatlılardan vazgeçmeyip detoks çayları tüketiyorsanız çok fazla faydasını göremezsiniz.

- Vücuda uyum sağlayıcı türde beslenme programı ile birlikte düzenli bir biçimde spor yapılmalı.

- Diyet ve spor kimileri adına korkutucu bir durum olsa da burada çok katı kurallar içeren bir diyet programından bahsedilmiyor. 

- Başlangıç olarak porsiyon miktarlarını azaltarak protein ve karbonhidrat dengesini sağladıktan itibaren düzenli bir tempolu yürüyüş fayda sağlamaya başlayacaktır.

- Beslenme uzmanlarının tavsiyeleri göz önüne alındığında detoks çayları genel olarak sabah uyandıktan itibaren ve geceleri uyumadan önce tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

- Bu sayede gece yatmadan önce çayın sakinleştirici etkilerinden faydalanılması artacak ve uyku sürecinde iken vücut toksinleri temizleyecektir.

- Sabah uyanıldığında içilen detoks çayı, hem canlandırıcı etki gösterecek ve hem de gün içerisinde vücuttaki toksinler atılmaya devam edecektir.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 2

Durkadın 1 yıl önce

İyi günler.Herhangi bir yan etkisi varmı beni biraz tedirgin ediyor

Nezahat 1 yıl önce

Selam hocam çay gün de kaç defa içilir