Bu üçlüyle zayıflamak çok kolay!

Diyet yapmak için uzun bir malzeme listesine ve tatsız çorbalara gerek yok. Tok tutan yoğurt, yulaf ve hurma üçlüsüyle zayıflamak artık çok daha kolay!

Yulaf, protein ve karbonhidrat bakımında oldukça zengin, besleyici ve lifli bir gıdadır. Yalnızca bir fincan yulaf ezmesi, vücudun günlük ihtiyacı olan protein ve lifin büyük bir bölümünü karşılar.

Aynı zamanda karbonhidrat, kalsiyum, magnezyum, demir, sodyum ve bakır bakımından da zengindir. Yulaf içeriğinin bu kadar zengin olması sebebiyle vücudun ihtiyacı olan birçok besini tek başına karşılamaktadır.

Yoğurt, yağ yakımında etkili bir besindir. Gereksiz yağların vücuttan atılmasını sağlayarak, kasları güçlendirir.

Hurma, kandaki şekeri düzenleyerek hafızaya iyi gelir. Diyabet ve yüksek tansiyona karşı şifalıdır. Doğum esnasında rahmin kolay açılmasını sağlarken lohusalık döneminde de vücudun ihtiyacı olan besinleri karşılar. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kalp ve damar sağlığını korur.

Bu üç besleyici besin bir araya geldiğinde bir yandan tokluk hissinizi arttırıp diğer yandan da vücudunuzda ki yağ yakımını kolaylaştırarak zayıflamanıza yardımcı olacaktır. 

Malzemeler

3-4 tane hurma 

1 kase yoğurt

1 fincan yulaf ezmesi

Hazırlanışı

Hurmaları bıçak yardımıyla birkaç parçaya bölün. Diğer malzemelerle bir kase de karıştırın. Aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden uzak durup, dengeli beslenmeye dikkat ederek ana öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0