Diyeti bozmamak için yapılması gerekenler

Hafta başında diyete başlayarak hafta ortasında bozuyorsanız, bu öneriler tam size göre. İşte diyeti bozmamak için yapılması gerekenler...

Yediklerinizi deftere not alın

Kilo vermek için bilinçaltının da kodlanması gerekir. Bunun için sabahtan akşama kadar yediklerinizi not alın. Günde iki satır yazı yazmak bile kilo vermeyi beyinde bitirmeye yardımcı olur. 

Kendinize dürüst olun 

Haftada iki gün yediklerinize dikkat ederek, spor yapıp bütün hafta dikkat ettim düşüncesine kapılmayın. Her zaman kendinize dürüst olarak birkaç gün değil bütün hafta böyle olmanız gerektiğine inanın. 

Pratik zekanızı kullanın

Kilo vermenin temelinde pratik zekayı kullanmak yatar. Bunun için gün içerisinde evde olamıyorsanız, ilk bulduğunuz kebap ve hamburger dükkanına girmek yerine zeytinyağlı yemeklerin ve salataların olduğu yerlerde yemek yiyin. Bu tarz yemeklerin olduğu bir yer bulamıyorsanız, bir ayran ile miktarına dikkat ederek kuruyemiş tüketin.

Düzenli ve programlı olun

Düğün gibi özel bir davete katılmadan önce hazırlık yaparak gün içinde yiyeceğiniz yemeği ve ara öğünü yanınızda götürün. Bunun yanı sıra zor zamanlarınız için çantanızda her zaman sağlıklı bir atıştırmalık bulundurun. 

Kararlı olarak pes etmeyin

Diyet sürecince canınız abur cubur çektiğinde pes etmek yerine bu durumla başa çıkmayı öğrenin. Canınız tatlı bir şeyler çektiğiniz çikolata ve pasta yerine kuru meyveleri tercih edin. 

BİR YORUM YAPIN 0