Zayıflamak için günde altı öğün yenmeli

Uzmanlara göre zayıflamak ya da daha sağlıklı beslenmek için günde altı öğün yemek yenmeli. Bu yeme düzeni sayesinde kan şekeri oranınızı dengede tutabilirsiniz.

Kilo vermek isteyen çoğu insan aç kalarak kilo vermeye çalışır. Ancak bu hem sağlıksız hem de kilo vermeyi sağlamayan bir yöntemdir. Atina Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kilo vermek isteyen insanlar günde altı öğün yemek yemeli.

Araştırma Atina Üniversitesinde obez teşhisi konulmuş 47 kişi üzerinde yapıldı. Bu kişilere günde altı kere belirli saatlerde yemek verildi. Araştırma sonucunda araştırmaya katılan hastaların şeker oranlarının dengede kaldığı ve açlığa olan ihtiyaçlarının azaldığı gözlemlendi.

Yapılan araştırmaya göre günde altı öğün yemek kan şekeri oranını dengede tutuyor. Açlığa olan ihtiyacı azaltıyor. Uzmanlar sık sık ve az yemenin önemine vurgu yapıyor.

Uzmanların önerdiği yemek planına göre sabah ve öğlen yemeği ile akşam yemeğinden sonra da ara saatlere öğünler konmalı. Bu şekilde günlük yeme düzeni altı öğüne çıkarılmalı. 

BİR YORUM YAPIN 0