Bu yiyecekler kilo verdiriyor

Diyette iken patlamış mısır yenir mi ya da patates? Diyette iken uzak durmanızın söylendiği veya aklınızın ucundan dahi geçmeyecek etkileri olan yiyecekleri sizler için derledik...

Patates

Yapılan araştırmalara göre, C vitamini ve potasyum açısından zengin patatesten bir hafta içinde 5 posiyon yiyen birinin kilo kaybetme konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığı kanıtlandı. Ancak burada porsiyon kontrolü devreye giriyor. Kızartılmış, üstü peynirle kaplanmış ve kremalanmış patateslerden uzak durun. Bunun yerine içi yeşillikli ve zeytinyağlı olan patatesleri tüketin. 

Kahve

Kahve hormon salgısını artırarak tokluk hissi oluşturarak açlık hissiyle başa çıkmayı sağlıyor. Kahve tüketirken krema ve şeker kullanmamak gerekiyor. 

Patlamış mısır

Cin mısır tahıldır ve kilo vermeyi düzenli bir şekilde yürütmeyi sağlayan lifleri içerir. Bitkisel lifler gut baktesinin gelişimi konusunda rol oynar. Bu da beden sağlığını desteklerken kilo almayı önler. Hidrojenize edilmiş, trans olmayan bir yağla patlattığınız mısırları afiyetle yiyebilirsiniz.

Makarna

Tam tahıllı olan makarnanın porsiyon ayarı yapıldığı sürece sağlıklı bir seçenek olabilir. Yarım tabak yediğinizde bile 160 kalori ve 14 gr yağ alacağınız ağır kremalı soslar ya da avokado sosundan uzak durun. Bunun yerine ev yapımı soslar deneyin, közlenmiş domates, otlar ve düşük kalorili soslar kullanabilirsiniz. Porsiyon olarak da bir tabak tüketin. 

Sebzeli tavuk çorbası

Sebzeli tavuk çorbası hem protein içeriyor hem de diğer besin değerleri almanızı sağlıyor. Hamurlu olan her türlü yiyecek kan şekerinizin yükselmesine yol açıyor.Diyet için sıvı tüketilebilecek seçenekler her zaman iyidir.Siz de kendi damak tadınıza uygun lezzeti keşfedin ve beslenme düzeninizin kurtarıcısı ilan edin.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0