Egzersiz sonrası bunları için...

Gün içinde yaptığınız egzersizler kas kaybetmenize yol açarken sizi daha yorgun bir hale getirir ve daha çabuk yaşlanmanıza neden olur. İşte size enerji verecek 4 içecek...

Çikolatalı süt

Çikolatalı süt egzersiz sonrası yok olan karbonhidratları geri kazanmanızı sağlar. Yorgun kaslar için en iyi dinlenme yolu karbonhidrat almaktır. Bunun içinse ne zararsız ve kestirme yöntem çikolatalı süt içmektir.

Egzersizin ardından kaslarda kramplar ve ağrılar oluşmaya başlar. Bunu engellemek için çikolatalı süt içilmesi gerekir. Bunun dışında uzmanlar özellikle bisiklet ve koşu sporları yapan kişilerin kaybettikleri enerjiyi sağlamaları için çikolatalı süt içilmesi gerektiğini söylüyor.

Hindistan cevizi sütü

Yüksek antioksidan içeri ile bilinen Hindistan cevizi egzersizlerden sonra tüketilmesi gereken en önemli besinlerden biridir. Bunun dışında Hindistan cevizi suyu yüksek oranda potasyum ve magnezyum içerir. Araştırmalara göre Hindistan cevizi suyu egzersiz sonrası en az su kadar faydalı.

Kiraz suyu

Egzersizden sonra içilmesi gereken en önemli içeceklerden biri de kiraz suyudur. Kiraz suyu kasların iyileşmesini sağlar ve iltihaplanmanın önüne geçer. Güç kaybının azalmasını engeller. Kiraz suyu kasların güçlenmesini sağlamanın yanı sıra içerdiği anti-aging özellikler ile yaşlanmayı durdurur.

Siyah ve yeşil çay

Siyah ve yeşil çay kas ağrılarının azalmasına yardım ederken aynı zamanda kasların güçlenmesine de katkı sağlar. Ayrıca yeşil ve siyah çay yüksek oranda anti-oksidan içerir. 

BİR YORUM YAPIN 0