Kilo verme garantili 16 mucize besin!

Her kadın ve erkeğin en büyük ortak problemlerinden olan kilo vermenin başlıca anahtarı egzersiz ve diyet olarak görülür. Bunun yanında bir de yağ yakan, metabolizmayı hızlandıran besinler vardır ki; kilo verme potansiyelini iki katına çıkarır. İşte, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Şamilgil'den tavsiye yedikçe zayıflatan besinler...

Kilo verme garantili 16 mucize besin!
Kilo verme garantili 16 mucize besin!
GİRİŞ 13.11.2017 10:34 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Doğal olmayan ve paketlemeye tabi tutulan, raf ömrü uzun olsun diye adını dahi bilmediğimiz katkı maddeleri ve koruyucularla bezenen gıdalar kilo almanın ve aynı zamanda kilo verememenin en önemli nedenlerinden biri olarak görülüyor.

Bunun yanında hareketsiz yaşam tarzları ve herhangi bir çaba göstermeden edindiğimiz besinleri tüketmemiz hem sağlıklı hem de kaliteli bir vücuda sahip olmamızın önüne geçiyor. Aynı zamanda kilo probleminin kalori miktarından çok yediğimiz besinin cinsi ile ilgili olduğu biliniyor. İşte tüm bu problemlerin önüne geçmek; hem sağlıklı olamanın hem de kilo vermenin anahtarı 16 besin;

Altın bakliyatlar;

Siyah fasulye, barbunya, mercimek ve nohut kilo vermek ve uzun süre tok kalmanın şifrelerindendir. Tok tutmalarının nedeni ise içeriğinde yüksek miktara bulunan protein ve lif içeriği sayesinde yavaş sindirilmesi. 

kilo verme

Avokado mucizesi;

Tropik meyvelerin maksimum fayda garantilisi avokado içerdiği faydalı yağ, protein ve yüksek lif oranı sayesinde hem lezzetli hem de doyurucu kilo almayı engelleyici besinler arasında gösteriliyor.

avokado ile kilo verme

Sağlıklı karbonhidrat: Yulaf;

Yağ yakması ve uzun süre tokluk sağlamasıyla yulafın özellikle günün ilk öğününde kahvaltıda tüketilmesi öneriyor. Yulaf sağlıklı karbonhidratın yanında bol miktarda da lif içerir. 

yulaf ile kilo verme

Yoğurt ile bir taşlar birkaç kuş;

Vücudumuz proteini yakarken karbonhidrat yakmaya göre çok daha fazla kalori harcadığından protein içeriği yüksek besinlerle kilo vermek daha kolay oluyor. Bu nedenle kilo vermeye yardımcı yoğurdun protein içeriği uzun süren tokluğun anahtarı. Üstelik ev yapımı yani probiyotik içeriği yüksek olan yoğurdun sindirimi kolaylaştırıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici ve göbek yağlarını yakıcı özelliği de bulunuyor. 

yoğurt ile kilo verme

Yemeklerden önce yarım greyfurt;

Her yemekten önce yenen yarım adet greyfurtun kilo verdirdiğini gösteren araştırmalar var. Yağ yakıcı olmasa da tokluk hissi vermesi ile ön plâna çıkıyor.

greyfurt ile kilo verme

Sağlıklı yağlar: Fındık ve Ceviz;

Kavrulmamış ham haliyle tüketildiklerinde doyurucu özellikleri, içerdikleri faydalı yağ asitleri ve yüksek antioksidan özellikleri insülin direncinin kırılmasına ve yağ yakılmasına yardımcı oluyor.

Yeşil kalkan: Brokoli;

Düşük kalorisi, kansere karşı koruyucu özellikli ve bol lif içermesi nedeniyle diyeti kolaylaştırıyor.

brokoli ile kilo verme

Elma ve armutla uzun süre tokuz;

Özellikle kabuğundaki lif miktarının fazla olması sayesinde, biraz da tam olgunlaşmamış haliyle tüketildiğinde daha az yemek yeme ihtiyacı duyuluyor. Uzun süre çiğneyerek yenilen besinler daha çok kilo verdiriyor.

elma ile kilo verme

Girit halkının gizli formülü: keçi peyniri;

En uzun ve sağlıklı yaşayan kilo sorunu olmayan topluluklardan biri olan Girit'lilerin günde yaklaşık 200-300 gr keçi peyniri tükettikleri biliniyor. Yeşillikle beslenen keçilerden elde edilen peynirin içerdiği yağ asidinin tok tutucu ve kilo verdirici özelliği olduğu düşünülüyor.

keçi peyniri ile kilo verme

Her sabah simit yerine yumurta;

Bir çalışmaya göre simit yerine yumurta yiyen kadınların iki kat daha fazla kilo verebildikleri bildiriliyor, tok tutucu enerji verici özelliğiyle halsizliği engelliyor.

yumurta ile kilo verme

Şeker isteyene tarçın;

İnsülin direncini azaltarak, kan şekerini dengeleyerek yağ yakılmasına yardımcı oluyor. Şeker hastalığı riskini azaltıyor. Günde 5-6 gr taze çekilmiş toz halinde tüketilmesi öneriliyor. Elma dilimleri üzerine tarçın serperek bir tatlı alternatifi oluşturabilirsiniz.

tarçın ile kilo verme

Kahveyi kavurmadan evvel: Yeşil Kahve;

Bildiğimiz kahvenin kavrulmamış hali olan yeşil kahve kısıtlı sayıda araştırmalara göre yağ yakıcı özelliği olan klorojenik asit sayesinde kilo vermeye yardımcı oluyor, kan şekerin dengeliyor. Kavrulmuş kahveyse yemek öncesi içildiğinde iştahı frenleyerek az yemenizi sağlıyor fakat metabolizmanızı pek hızlandırmıyor.

yeşil kahve ile kilo verme

Metabolizmaya sürat: Acı Biber;

İçerdiği kapsaisin isimli madde sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye destek oluyor.

acı biberle kilo verme

Bir kilo verme klasiği: Yeşil Çay; 

Kaşesin isimli içeriği ile karın çevresindeki yağların yakılmasını kolaylaştırıcı etkisi olduğu düşünülüyor. Günde iki bardaktan fazla içilmemesi gerekiyor.

yeşilçayla kilo verme

Kalorisiz atıştırmalık: Çiğ sebze kemirme;

Bir şeyler atıştırmak istediğinizde, fazla kalori almadan açlığınızı yatıştırmak ve doymak için çiğ kabak, havuç, salatalık, biber, domates en uygun seçenekler olarak görünüyor. Yüksek vitamin içerikleri nedeniyle de diyet yaparken halsizlik hissetmenize engel oluyor.

çiğ sebze ile kilo verme

Zayıflama iksiri: Sirke;

Salataya lezzet vermek için kalorisiz bir seçenek arıyorsanız sirke çok uygun bir seçenek. Üstelik kısıtlı da olsa bazı araştırmalar yağ yakmayı kolaylaştırdığını düşündürüyor. Aynı zamanda her sabah aç karnına içilen bir yemek kaşığı sirke mucize faydalarıyla şaşırtıyor. 

sirke ile kilo verme

YORUMLAR 2
  • sadettin 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlar doğru ben bu listedeki yiyeceklerle zayıfladım
    Cevapla
  • Kadir Onay 5 yıl önce Şikayet Et
    Zayıflamak için; 1-Doğal beslenme düzeni 2-Bağısak florasını yapılandırarak,bağışıklık sistemini güçlendirmek (Düzenli,Doğal Probiyotik ve Prebiyotik kullanımı) gerekmektedir. Erzurum Ziraat Mezunu 34 yıllık Apiterapist ve İmmunoterapistim,Sağlıklı ve Kalıcı zayıflamak için. Organik Sert. Ürün tmn ve kull. yön. ile ilgili 05050658499 & 05324063215no lu telf. ve Whatsapp tan Saygılarımla.Kadir Onay
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları