Kalorisiz yiyecek nelerdir? Yiyip yiyip kilo almamak için...

Ne kadar yerseniz yiyin kilo aldırmayan, kalorisiz yiyecekler nelerdir? Bu yiyeceklerden ne kadar ve ne süreyle tüketebiliriz. İşte, hepimizin ortak problemi kilo almaya çözüm o yiyecekler...

Doğada kalorisiz olan tek şey su dur. Su da sıfır kalori bulunur. Ancak kalorisiz yiyecek diye bir şey yoktur. En hafif meyve ve sebzelerde bile belli bir miktar kalori vardır. Bu sebepten dolayı kalorisiz yiyeceklerden değil kilo aldırmayan yiyeceklerden bahsedebiliriz. Düşük kalorili alım mutlaka beraberinde kilo kaybını getirir. Zayıflamak isteyenler için ya da formda kalmak için yediği yemeğin kalorisine dikkat edenler için kalorisi en az olan yiyecekleri araştırdık. İşte, en düşük kalorili kilo vermek için ideal besinler...

günlük kalori ihtiyacı

günlük kalori ihtiyacı

Günlük kalori ihtiyacımız ne kadardır?

Kadınlar için 1800-2400 kalori (19-51 yaş arası)

Erkekler için 2200-3000 kalori (19-51 yaş arası)

Çocuklar ve ergenler için 1000-3200 kalori

KERVİZ SAPI

KERVİZ SAPI

KEREVİZ SAPI:

Kereviz tek bir sapı içerisinde %95 oranında su vardır. A,C ve K vitaminleri bazı B vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, fosfor, folat, potasyum ve lif içerir. Vücudumuza tam bir detoks etkisi verebilir. Bir kereviz sapı 10 kaloriden daha az miktarda kalori içermektedir. Kerevizin kilo kaybındaki en büyü etkisi ve sırrı lif içeriğidir.Kerevizde bulunan lif, sindirim sisteminize yardımcı olur.

Bağırsaklarınıza yerleşir ve midenizin daha yavaş boşalmasını sağlar. Bu nedenle tokluk hissini kuvvetlendirir ve açlık hissini önler. Kerevizin %95’ i sudan oluştuğu için vücudun susuz kalmasını önler. Ancak çok fazla kereviz tüketimi ishal olmanıza sebep olabilir ayarında ve dikkatli yenilmesi tavsiye edilir.

KALORİSİZ YİYECEKLER

KALORİSİZ YİYECEKLER

MARUL:

Kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca Marulda B, D, E vitaminleri ve demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri de bulunur. Marulun su oranı oldukça yüksek kalorisi de bir o kadar düşüktür. 100gr marul içerisinde 14 kalori vardır.

SALATALIK,

SALATALIK,

SALATALIK

Salatalık vücudun ihtiyacı olan A, B ve C vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda daha fazla enerji sağlar. Salatalık diyet listelerinde yer alması gereken en ideal sebzelerdendir. 1 su bardağı dilimlenmiş salatalık 16 kaloridir.

YABAN MERSİNİ

YABAN MERSİNİ

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, fundagiller familyasının mini mini bir üyesidir. Mavi-mor rengi sayesinde kolayca ayırt edilebilen bu meyvenin yaklaşık 100 gramında 57 kalori bulunur. Yaban mersini, A, C, E ve K vitaminleriyle kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi vücudumuz için gerekli birçok minerali de içinde barındırıyor.

DOMATES

DOMATES

DOMATES

Domatesin sağlık üzerindeki yararı, etkileyici miktarda A vitamini, C vitamini ve K vitamini gibi besin öğeleri ve vitaminlerin zenginliğine, ayrıca önemli miktarda vitamin B6, folat ve tiyamin atfedilebilir. Domatesler ayrıca iyi bir potasyum, manganez, magnezyum, fosfor ve bakır kaynağıdır. Domateslerin diyet lifleri ve proteinleri, ayrıca likopen gibi birtakım organik bileşikleri de mevcuttur. Kalori bakımından da oldukça düşük olan domatesin 100 gramı 18 kaloridir.

GREYFURT

GREYFURT

GREYFURT

Greyfurt meyvesi vitamin, protein, lif ve mineral açısından bir besindir. İçeriğinde barındırdığı kolesterol çok az derecedir. Greyfurt, folatlar bakımından da zengin bir meyvedir. Yaklaşık %60'ı su olan greyfurt, içeriğindeki sağlıklı lifler sayesinde hem sindirim sistemini güçlendirir hem de tokluk hissini destekler. Yarım greyfurtta sadece 50 kalori var. Üstelik greyfurtta bulunan C vitamini, kanser ve kalp sorunları yaşama riskinizi azaltır.

BROKOLİ

BROKOLİ

BROKOLİ

Brokoli; kükürt, potasyum ve selenyum ile bol diyet lifi ve B1 ile C vitaminleri başta olmak üzere pek çok vitamin içermektedir. Brokoli de  A, C, E ve K vitaminleri fazlasıyla vardır. Bir porsiyon haşlanmış brokoli, günlük lif ihtiyacınızın yüzde 20'sini karşılıyor. Bir porsiyonu sadece 31 kaloridir.

TURUNCU KAVUN

TURUNCU KAVUN

TURUNCU KAVUN

Turuncu kavun içerisinde %90 civarında su vardır. Bir porsiyonu 55 kalori olan kavun A ve C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar. Göz sağlığına da oldukça faydası olan turuncu kavun; portakal, greyfurt, şeftali, mango gibi diğer meyvelere göre daha zengindir.

KARNABAHAR

KARNABAHAR

KARNABAHAR

A, B1, B2, C ve E vitaminleri açısından oldukça zengin olan karnabahar, Kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum açısından da zengin bir sebzedir. Ayrıca içeriğinde sülfür, silisyum, klor ve demir de bulundurur. Karnabaharın bir porsiyonu 25 kaloriden oluşur.

BÖĞÜRTLEN

BÖĞÜRTLEN

BÖĞÜRTLEN

Besin çok yüksek olan böğürtlen, bunlar dışında B1, B2, B3, B6, E ve K vitaminleri içeriyor. Çok kaliteli bir aminoasit kaynağı olan böğürtlen, bolca diyet lifleri de içerdiği için uzun süre tok tutar, sağlıklı atıştırmalıklara eğilimi azaltır ve dolayısıyla da kilo vermeye yardımcı bir meyvedir. 100 gr böğürtlen 30 kaloridir.

ÇİLEK

ÇİLEK

ÇİLEK

Folik asit, C vitamini, potasyum, kalsiyum, protein ve lif bakımından zengin olan çilek, tam da bir antioksidan deposudur. Potasyum ve lif açısından da zengin çilek, yağsız, sodyumsuz ve kolesterolsüz bir meyvedir. Bir fincan çilek sadece 50 kaloridir.

ACI BİBER

ACI BİBER

ACI BİBER

Acı biber içerdiği vitaminlerle tam bir sağlık dostudur. Eski uygarlıklarda ilaç yapımında da kullanılan acı biber, özellikle C, E, K ve A vitamini açısından zengindir. E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. 1 adet acı biber (45gr) 18 kaloridir. Günlük C vitamini ihtiyacımızın yaklaşık 2 katını karşılamaktadır.

Ne yerseniz yiyin, fazlası zarardır ve kilo aldırabilir. O nedenle tek bir besini sınırsız yemek hatasına sakın düşmeyin. Her besinden bilinçli tüketilmesi gerekir. Böylelikle hem vitaminleri açısından hem de formda kalabilmek açısından faydasını görebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 1

Meryem 3 yıl önce

Herkesin fazlası zarardır dengeli beslenmek gerek

Toplam 1 beğeni