Light ürünler zayıflatır mı?

Zayıflamak için bolca tükettiğiniz light ürünler, tam tersine kilo almanıza neden olabilir. İşte light ürünleri tüketirken yapılan hatalar...

Light ürünler yağı ve şekeri azaltılmış ürün demektir ve normal ürünlerle arasındaki fark kalorisinin daha az olmasıdır. Diyet uygulayanların yaptığı en büyük hatalardan biri light ürünlerin kilo verdirdiğini düşünerek daha fazla tüketmektir. Fakat light ürünler kilo vermenizi engelleyebileceği gibi kilo almanıza da neden olabilir. Çünkü tükettiğiniz besin, azaltılmış olsa da bir kaloriye sahiptir. 

Günlük hayatta sıkça tercih edilen light süt ve yoğurtlar, içerisindeki yağ miktarının azaltılmasıyla oluşur. İçerisindeki diğer bileşenlerde hiçbir azalma olmadığı için kalori açısından normalden çok farklı sayılmaz. Ayrıca kilo vermek için dengeli ve her besin grubundan tüketmek gerekir. Sadece diyet ürünlerle verilen kilo sağlığınızı tehlikeye atabilir ve kısa sürede geri alınabilir.

Doğum sonrası baş ağrısının nedenleri

İLİŞKİLİ HABER

Doğum sonrası baş ağrısının nedenleri
Keçiboynuzu özünün faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Keçiboynuzu özünün faydaları
Youtuber'lara vergi şoku!

İLİŞKİLİ HABER

Youtuber'lara vergi şoku!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0