Diyet uygularken dikkat edilmesi gerekenler

Diyet uygularken yaptığınız hatalar kilo vermenize değil daha çok kilo almanıza neden olabilir. İşte diyette dikkat etmeniz gereken noktalar...

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan fazla kilo, obezite ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu durumda birçok kişi diyet listeleri ve diyet kürlerine sarılıyor. Fakat unutulan bazı önemli noktalar var.

İşte diyet uygularken dikkat etmeniz gereken altın kurallar:

- Güne kahvaltı etmeden başlamamalısınız ve her öğünden önce mutlaka su tüketmelisiniz.

- Vücut proteine olduğu kadar yağa da ihtiyaç duyar. Bu nedenle diyette bütün besin gruplarından tüketmeye özen göstermelisiniz.

- Doğal yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Konserve, rafine, salamura ve şarküteri ürünlerden uzak durmalısınız.

- Haftada bir gün mutlaka yürüyüş yapın. Yürüyüş daha fazla kalori yakmanızı ve iyi kolesterolün yükselmesini sağlar.

- Yemeklerinize bol karabiber ve kırmızı biber ekleyin. Çünkü karabiber ve pul biber metabolizmayı hızlandırır. Beyaz ekmek yerine çavdar, kepek ekmeği ve tam buğday ekmeği tüketin.

- Diyet uyguladığınız halde kilo veremiyorsanız mutlaka bir uzmana danışmalısınız çünkü sebebi farklı hastalıklar olabilir. Tiroid bezlerinin az çalışması, metabolizma problemleri, insülin direnci ve böbrek hastalıkları kilo vermenizi engeller.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0