Az yağlı diyetlerin bilmeniz gereken riskleri

Sağlıklı yağ kaynakları aynı zamanda yağ yakmada da oldukça etkilidir. Dengeli bir diyette bulunması gereken yağların eksikliği birçok sağlık sorununa yol açar. İşte az yağlı diyetlerin yol açtığı hastalıklar...

Yağlar temel besin grubunda yer alır ve vücut için önemli enerji kaynağıdır. Kilo yönetimi, besinlerin sindirilmesi, cilt sağlığı ve bağışıklık sisteminin desteklenmesi üzerinde önemli etkileri vardır. Bu nedenle tüketilmemesi sağlığınıza ciddi zararlar verebilir. İşte az yağlı diyetlerin riskleri:

1-Beyin temel olarak yağdan oluşur ve işlev görebilmek için yağ asitlerinin akışına ihtiyacına duyar. Az yağ tüketilmesi dikkat ve konsantrasyon dağınıklığı, konuşmada aksaklık, yönetsel fonksiyonlarda düşüklük ve zihinde perdelenme gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

2. Yağ asitleri, kandaki lipid profillerini sağlıklı bir düzeye getirir ve kan basıncını yönetiyorlar. Az yağlı diyetlerin sonucunda kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve aşırı kilo alımı gibi hastalıklar meydana gelebiliyor.

3. Kolesterol ve diğer yağlar hücre duvarları ve hormonların üretiminde büyük bir rol oynar. Yeterli yağ tüketilmemesi kısırlığa ve hormon bozukluklarını neden olur, hamile kalmayı zorlaştırır.

4. Yapılan araştırmalara göre kilo kaybı yağ alımına bağlıdır. Çünkü kilo vermenin ardından adaptasyonlar nedeniyle enerji azalır ve buna bağlı olarak açlık artar. Bu durumda kişinin daha çok kilo almasına neden olur. Ayrıca yağlı besin bulunan diyetler kişinin daha uzun süre tok kalmasını sağlıyor ve daha çok kilo verdiriyor.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0