Lahana çorbası diyeti ile haftada 5 kilo verin!

Fazla kilolarından rahatsız olanlar için bir hafta da 5 kilo verdiren lahana çorbası diyetini araştırdık. Kısa sürede hızlı kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettiği son zamanların en çok konuşulan diyeti, lahana çorbası diyeti oldu. Peki lahana çorbası diyeti nasıl yapılır?

Kilo almak her zaman çok kolay ve kilo vermek ise her zaman zor olmuştur. Uzun süre diyet yapıp kilo veremeyenler, kısa sürede hızlı kilo vermek isteyenler, diyet yapmayı sevmeyenler sizler için lahana çorbası diyetini araştırdık.

Lahananın mucizevi bir besin olduğunu daha önceleri de duymuşuzdur. Lahana çorbası ile bir hafta da 4,5 ila 5 kilo verilebildiği söylenmektedir. Lahana çorbasının tadının, sonuçları kadar güzel olduğunu maalesef söyleyemeyiz. Birçok insan lahana sebzesini kokusundan dolayı sevmez ancak lahana o kadar düşük kalorili bir sebzedir ki içerisinde yağ yakmaya yardımcı tüm elementleri barındırır. Bu nedenle lahana çorbası kilo kaybetmenize ve yağ yakmanıza yardımcı olacaktır. Lahana çorbası diyeti, lahana suyunun içerisinde yer alan yararlı minerallerden ve yağ yakıcı özelliğinden dolayı kilo vermenize yardımcı olabilmektedir. 

lahana çorbası

lahana çorbası

Lahana, yüksek oranda folat, C ve K vitamini; demir, potasyum, magnezyum mineralleri içermektedir. Antioksidan içeriği ile kolon, meme ve prostat kanserlerinin tekrar oluşumunu engeller, beyin hasarını önler ve alzheimera karşı korur. 100 gram lahana, 30 kcal kaloriye denk gelir.Güçlü ve hızlı yağ yakımı özelliği de bulunan lahana çorbası diyeti nasıl yapılır?

lahana

lahana

LAHANA ÇORBASI DİYETİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

* 1 baş yeşil lahana (ince rendelenmiş)
* 2 büyük soğan 
* 2 yeşil biber 
* 4 kereviz 
* 6 havuç 
* 1 kilo yeşil fasulye 
* 2 domates
* Yeşil soğan 
* Limon suyu 
* Karabiber 
* Maydanoz, adaçayı, dereotu, kişniş, kekik ve taze otlar (isteğe göre)

lahana çorbası

lahana çorbası

Hazırlanışı;

Büyük bir tencereye tüm sebzeleri koyun ve tenceredeki malzemelerin boyunu geçecek kadar su koyun. Daha sonra orta ısıda 10 dakika boyunca kaynatın. Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın. İsteğinize göre karabiber, limon suyu, sirke ve kıyılmış otlar ile karıştırın. Lahana çorbanız hazır...

Lahana çorbası sıcak veya soğuk şekilde tüketilebilir. Çorbayı püre haline getirerek de tüketebilirsiniz.

zayıflamak

zayıflamak

LAHANA ÇORBASI DİYETİ NASIL YAPILIR?

Lahana çorbası diyetinde 1 hafta boyunca sadece lahana çorbası içilir. Ancak lahana çorbasının haricinde yağsız süt meyve veya sebze de sınırlı sayıda tüketilebiliyor.

Birinci gün;

Sınırsız lahana çorbası ve meyvesi, ancak muz kesinlikle yok.

İkinci gün;

Sadece lahana çorbası ve haşlanmış sebze. Çiğ veya pişmiş sebzeleri de ekleyebilirsiniz. 

Üçüncü gün;

Çorbaya ek olarak yiyebileceğiniz kadar çok meyve ve sebze. Ancak, hiçbir fırınlanmış patates meyve olarak muz tüketebilirsiniz.

lahana

lahana

Dördüncü gün;

Dilediğiniz kadar muz yağsız süt ve lahana çorbası.

Beşinci gün;

280-567 gram) sığır eti;  tüketeceğiniz sığır eti bu tavuk veya balık yerine geçer. Altı adede kadar taze domates ve sınırsız lahana çorbası tüketebilirsiniz. Yanında içecek olarak tüm gün boyunca en az 6-8 bardak su tüketmelisiniz. 

Altıncı gün;

Çorba, sığır eti ve sebze tüketilmesi önerilir. 5. Gün sığır eti yediyseniz onun yerine ızgara balık tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yeşil sebzeler üzerine yoğunlaşabilirsiniz. 

Yedinci gün;
Lahana çorbası,
Esmer pirinç pilavı, 
Şekersiz meyve suyu

Vermiş olduğumuz diyeti 7 günden fazla uygulamamanız gerekir. 7. Günün sonunda en az iki hafta bekleyerek diyeti tekrar ettirebilirsiniz. 

BİR YORUM YAPIN 0