Diyet kolanın zararları

Diyet uygulayanların sık sık tükettiği diyet kola sağlığınıza kalıcı zararlar verebilir. İşte diyet kolanın zararları...

Kalorisinin düşük olması nedeniyle son dönemlerde diyet yapanların gözdesi olan diyet kolanın, yapılan araştırmalar sonucu zararlı olduğu açıklandı. İçinde bulunan 'aspartam' isimli tatlandırıcının normal şekerden çok daha fazla şeker içerdiği ortaya çıktı. Ayrıca eksitoksin bir yapıya sahip olduğu için beyin ve vücut dokusunu tahriş ettiği, kardiyovasküler rahatsızlıklara yakalanma riskini arttırdığı kanıtlandı. Bu nedenle hem  kola hem de diyet kolayı, sağlıklı bir yaşam ve fit bir görünüm için hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.

İşte diyet kolanın vücudunuza verdiği kalıcı zararlar:

- Anksiyete

- Kişilik bozukluğu

Hiperaktivite

- Baş ağrısı ve baş dönmesi

- ALS

- Karın ağrısı

- Agresyon

- Sistematik Lupus

- Diyabet

- Depresyon

- Kas hastalıkları

- Görme kaybı

- Hafıza kaybı

- Fibromyalji

Meyve çaylarının zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Meyve çaylarının zararları nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Melike 6 yıl önce

Cok guzel

Toplam 1 beğeni