İştah açan besinler

Glisemik indeksi yüksek olan ve bu nedenle iştah açan besinler, kilo almanızı sağlayabilir. İşte kilo almamak için uzak durmanız gereken besinler...

Gün içerisinde, iştah açan besinler sayesinde almanız gerekenden fazla kalori almak, kilo almanıza ve hatta obeziteye bile neden olabilir. Besin değeri, karbonhidrat ve yağ oranı yüksek besinler iştahınızı açarak gün içerisinde fazladan kalori almanıza neden olur. Glisemik indeksi yüksek olan bu besinler sindirim sisteminin uyararak iştahınızın açılmasını sağlar. 

İşte iştah açan ve kilo aldıran besinler:

Kişniş

Maydanozgiller familyasının üyesi olan kişniş, mide suyunun salgılanmasını sağlayarak iştahın açılmasına neden olur. Ayrıca yağ açısından zengin olan kişniş, sindirim sistemi sorunlarını da giderir.

Mısır

Mısır potasyum deposudur ve yüksek miktarda karbonhidrat içerir. İçerisindeki doymamış yağlar ve glisemik etkisi sayesinde yemekten kısa süre sonra acıkmanıza neden olur.

Patates

Patates içerisinde potasyum, kalsiyum ve bol miktarda karbonhidrat bulunduran bir besindir. Özellikle kızarmış patates içerisindeki yağ sayesinde kısa süreli bir tokluk sağladığı için yemekten hemen sonra acıkmanızı sağlar.

Tuz

Tuz fazla tüketildiğinde iştahı açar ve vücutta ödem birikmesine neden olur. Ayrıca tuzlu besinler kan şekerinde dalgalanmalara sebep olarak, tatlı yeme isteğine neden olur.

Kilo vermekte zorlananlar için 4 mucize besin

İLİŞKİLİ HABER

Kilo vermekte zorlananlar için 4 mucize besin
Sarımsak yutmak zararlı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Sarımsak yutmak zararlı mı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0