Uyku kalitesi kiloyu etkiler mi?

Uykusuzluk problemi ve kalitesiz uyku zayıflamanızı engelleyerek daha fazla kilo almanıza neden olur. İşte düzensiz uykunun kiloya etkileri...

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler ilk olarak fiziksel aktivite ve beslenme düzenine dikkat eder. Fakat kilonuzu etkileyen en önemli faktörlerden biri uykudur. Belirli bir uyu düzeniniz yoksa metabolizmanız yavaşlar ve vücudun daha fazla besine ihtiyaç duyar. Eğer kilo veriyorsanız uyku düzensizliğinde salgılanan leptin hormonu yani vücudun doyduğunu beyne ileten hormon da daha az salgılanmaya başlar ve sinyaller gecikir.

Ayrıca gereğinden geç ya da erken uyanmak beslenme düzeninizi bozarak daha sık acıkmanıza neden olur. Gece saatlerinde yenilen yemekler ise vücutta yağ olarak depolanır. Eğer uyku problemi yaşıyorsanız; kahve ve çay gibi kafein içeren içeceklerden uzak durmalısınız. Ilık süt, yoğurt, kefir, bal ve muz gibi besinleri düzenli tüketerek uykusuzluk probleminden kurtulabilirsiniz.

Dışarıda yenebilecek diyet yemekleri

İLİŞKİLİ HABER

Dışarıda yenebilecek diyet yemekleri
Uyumadan önce telefon kullanmak nelere neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Uyumadan önce telefon kullanmak nelere neden olur?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0