Kilo vermenin en basit yolları

Zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz mutfağın, kilonuzu etkilediğini biliyor muydunuz? İşte mutfağınızda kilo vermenizi kolaylaştırmak için yapmanız gereken değişiklikler...

Mutfak düzeniniz beslenme alışkanlıklarınızı ve yemek yeme isteğinizi etkiliyor. Bu nedenle mutfak düzeninizde yapacağınız birkaç değişiklikle kolay bir şekilde zayıflayabilirsiniz. 

İşte kilo vermenizi sağlayacak öneriler:

TEZGAHI BOŞALTIN

Yapılan araştırmalar sonucu kadınlar sürekli elinin altında olan besinleri yemeye eğilim gösterir. Bu nedenle mutfağınızda sürekli yiyecek bulundurmak, fazladan öğün yapmanızı ve kilo almanızı sağlar. Bu yüzden tezgahın üzerinde işinize yaramayan ve kalorisi yüksek besinleri dolaba kaldırabilirsiniz.

TABAKLARINIZI KÜÇÜLTÜN

Küçük tabaklarda yemek yemek daha az kalori almanıza ve kilo kontrolünüze yardımcı olur. Büyük tabakları daha uzağa, küçük tabakları ise elinizin altına koyarak kilo almanızı engelleyebilirsiniz.

SERVİSİ MUTFAKTA YAPIN

Servis yapacağınız tencereyi masaya götürmek yerine tabakları mutfakta hazırlayın. Çünkü tencereyi masaya götürmeniz daha fazla yeme olasılığınızı arttırıyor.

Yok gibi makyaj nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yok gibi makyaj nasıl yapılır?
Göz sağlığında doğru bilinen yanlışlar

İLİŞKİLİ HABER

Göz sağlığında doğru bilinen yanlışlar
Ayakkabı bakımı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ayakkabı bakımı nasıl yapılır?
Karabuğday diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Karabuğday diyeti nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0