Süt kilo verdirir mi?

İnce kıyafetler dolaplarda yerini almaya başlamış ve deniz sezonu da yaklaşıyorken, birçok insan fazla kilolarından kurtulmanın yolunu arıyor. Bizde sizler için 'süt kilo verdirir mi' sorusunu araştırdık. İşte cevabı...

Vücut yeterli kalsiyum almadığında, yağ hücresi üretimini arttıran kalsitrol hormonunu salgılıyor. Süt ve süt ürünleri ise içerdikleri yüksek kalsiyum sayesinde, yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı oluyor. Her gün içeceğiniz 2 bardak az yağlı süt, kan şekerini düşürüyor ve daha uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. 

Ayrıca süt metabolizmayı hızlandırarak, vücudun daha fazla kalori yakmasına yardımcı oluyor. Eğer sütü tek başına içemiyorsanız, kuru meyve, badem, fındık veya toz tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz. Böylece günlük tatlı ihtiyacınızı da sağlıklı bir şekilde giderebilirsiniz.

Hızlı kilo verdiren içecek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı kilo verdiren içecek tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0