Kilo almadan oruç tutmanın yolları

Ramazan aynda oruç tutarken kilo almamak için dikkat etmeniz gereken önemli detaylar olduğunuz biliyor muydunuz? İşte kilo almadan oruç tutmak için yapanız gerekenler...

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, sıcak havalarda uzun süre aç ve susuz kalmaya vücudunuzu alıştırmanız gerekiyor. Ayrıca oruç tutarken kilo almamak için yediklerinize dikkat etmeniz ve hareketsiz bir hayat sürmemeniz gerekiyor. İşte Ramazan ayı boyunca kilo almamanızı sağlayacak öneriler:

MADEN SUYU

Mineral ve vitamin yönünden zengin olan maden suyu, vücudun susuzluğunu giderir. Ayrıca uzun süre tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur. Bu nedenle Ramazan ayında her gün maden suyu tüketmelisiniz.

HURMA SUYU

İftarda fazla yiyerek kilo almaktan korkuyorsanız, hurma suyu sayesinde zayıflayabilirsiniz. İftarda bir bardak suyun içine, bir adet çekirdeksiz hurma ekleyin ve sahura kadar bekletin. Daha sonra sahurun en sonunda tüketin. Hurma suyu metabolizmanızı hızlandırır ve açlık hissini azaltır.

TOK TUTAN BESİNLER

Oruç tutarken kilo almamak için, Ramazan ay boyunca kalorisi düşük ve sağlıklı besinler tüketmelisiniz. İftarda protein ve lif yönünden zengin ve kan şekerinizi düzenleyecek besinleri tercih edebilirsiniz.

ÇAY, SU VE KAHVE

İftar ve sahur arasındaki zamanda bol su içmek, vücuttaki ödemin atılmasına ve susuzluğunuzun giderilmesine yardımcı olur. Fakat bu süreçte içeceğiniz çay ve kahveler şekersiz olmalı ve günde 2 fincandan fazla tüketmemelisiniz.

YÜRÜYÜŞ

Ramazan ayı boyunca, her gün iftardan sonra hafif tempoda yürümelisiniz. Yürüyüş hem bağırsaklarınızın iyi çalışmasını hem de vücudunuzun sıkılaşmasını sağlar.

Hızlı kilo verdiren içecek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı kilo verdiren içecek tarifi
Ödem attıran içecek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Ödem attıran içecek tarifi
Ünlülerin zayıflama yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Ünlülerin zayıflama yöntemleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0