Oruç tutarken metabolizmayı hızlandırmanın yolları

Ramazan ayı boyunca metabolizma hızlandıran besinler tüketerek zayıflayabilirsiniz. İşte Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Aslıhan Altuntaş'ın önerdiği, iftarda ve sahurda tüketebileceğiniz metabolizma hızlandıran besinler...

Ramazan ayında uzun süren açlık ve hareketsizlik nedeniyle metabolizma hızı yavaşlıyor. Bu durum da vücudun birçok sistemine zarar vererek, kilo almanıza neden oluyor. Fakat Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Aslıhan Altuntaş iftar ve sahurda tüketeceğiniz doğru besinlerle metabolizmanızın yavaşlamasını önleyebileceğinizi ve hatta doğru menüyü, fiziksel hareketler ve egzersizlerle destekleyerek kilo verebileceğinizi söylüyor.

Metabolizmayı hızlandıran besinleri tüketirken miktarına ve sıklığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Aslıhan Altuntaş, sıvı tüketimine önem verilmesi gerektiğini de ekliyor.

İşte Ramazan ayında metabolizmayı hızlandıracak besinler:

YOĞURT

İftardan sonra 1 kase yoğurt tüketerek bağırsak motilitenizin düzenlenmesini ve yağ yakımının hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

KEFİR

Her gün 1 su bardağı kadar kefir içerek, metabolizmanızı hızlandırabilir ve Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

YUMURTA

Protein bakımından zengin bir besin olan yumurta, verdiği tokluk hissi sayesinde uzun süre açlık hissetmemenize yardımcı olur. Ayrıca içerdiği lesitin sayesinde de karaciğerin yenilenmesini sağlar.

ACI BİBER

Jalepeno, Meksika biberi ve sivri biber gibi acı besinler içerdiği 'capsaicin' maddesi sayesinde vücutta yağ birikmesini önler. Metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar ve bu sayede hızlı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olur.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

İçerdiği MCT adı verilen yağ asitleri sayesinde metabolizmayı hızlandıran Hindistan cevizi yağını, sahurda 1 çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

Ünlülerin zayıflama yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Ünlülerin zayıflama yöntemleri
Hangi durumlar orucu bozar?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi durumlar orucu bozar?
Ramazan'a özel egzersiz programı

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'a özel egzersiz programı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0