Ramazan'da diyet uygulayanlara tavsiyeler

Ramazan ayında diyet yapmayı düşünüyorsanız, bu tavsiyeler sayesinde daha sağlıklı ve hızlı kilo verebilirsiniz. İşte Ramazan'da diyet uygulayanlara tavsiyeler...

Ramazan ayında oruç tutarken aynı zamanda düzenli bir beslenme programıyla diyet uygulayabilirsiniz. Doğal, tok tutan ve sağlıklı gıdalar sayesinde gün içerisinde açlık hissetmeden zayıflayabilirsiniz. Ancak diyeti uygularken birkaç detaya dikkat etmelisiniz.

İşte Ramazan'da diyet yapacakların dikkat etmesi gerekenler:

- Gün içerisinde vücudunuz su kaybedeceği için yüksek oranda su içeren karpuz, kavun, şeftali ve dut gibi meyveleri bol bol tüketmelisiniz.

- Protein içeren besin değeri yüksek gıdalar, uzun süre tok kalmanızı ve metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. İftarda ve sahurda kırmızı et, balık, yoğurt ve yumurta gibi besinler tüketebilirsiniz.

- İftar ve sahurda, kafein ve şeker içeren besinlerden uzak durun. Örneğin çayı şekersiz içmeye ve şerbetli tatlılar tüketmemeye özen gösterebilirsiniz.

- Ekmek, kızartma ve hamur işlerinin olmadığı öğünler yapmalısınız. Çünkü gün boyu yemek yemediğiniz için metabolizma yavaşlar ve alınan yağı yakmakta zorlanır.

Ramazan'a özel egzersiz programı

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'a özel egzersiz programı
2 öğünlük Ramazan diyeti

İLİŞKİLİ HABER

2 öğünlük Ramazan diyeti
Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Perde seçerken nelere dikkat edilmeli?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0