Düzenli diyet yapamayanlar için öneriler

Diyet yapmak istiyor ama kendinizi yemekten alıkoyamıyorsanız, bazı alışkanlıklardan vazgeçerek kilo verebilirsiniz. İşte düzenli diyet uygulayamayanların dikkat etmesi gerekenler...

Günlük hayatınız, yaşam şartlarınız ya da psikolojiniz düzenli bir diyet yapmaya uygun değilse, basit tüyolar ve alışkanlıklarla diyet yapmadan kilo verebilirsiniz. Sağlıklı beslenme ve az yemenizi sağlayacak tüyolarla fazla kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Peki, bunun için yapmanız gerekenler neler?

İşte düzenli diyet uygulayamayanların dikkat etmesi gerekenler:

- Yemeğe başlamadan önce mutlaka bir bardak su için. Su hem tokluk hissi verir hem de midedeki yemekleri şişirerek daha çabuk doymanızı sağlar.

- Tokluk hissi yemeğe başladıktan 20 dakika sonra beyne ulaşır. Bu nedenle yemeği yavaş yerseniz, daha az kalori alabilirsiniz.

- Ana yemekleri tabağınıza tek başına koymayın. Yanına yeşillik, domates ve salatalıkta koyarsanız, sadece karbonhidratla beslenmiş olmazsınız.

- Posalı besinler hem tokluk hissi verir hem de kan şekerini düzenleyerek ani açlık krizlerini önler. Her gün düzenli olarak posalı besinler tüketmelisiniz.

- Asitli içecekler, çok fazla şeker içerir ve kilo almanıza neden olur. Bu nedenle günde bir bardaktan fazla asitli içecek tüketmemelisiniz.

- Metabolizma gece saatlerinde yavaşlar ve bu nedenle alınan kaloriler vücutta birikir. Saat 8'den sonra yemek yememeye özen göstermelisiniz.

Sağlıklı oruç tutmak için 10 altın öneri

İLİŞKİLİ HABER

Sağlıklı oruç tutmak için 10 altın öneri
Diyette kısır yenir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Diyette kısır yenir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0