Ramazan'da kilo verdiren alışkanlıklar

Ramazan ayını kilo almadan atlatmak ve hatta kilo vermek istiyorsanız, sizler için hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz. İşte Ramazan ayında kilo vermek için uygulamanız gerekenler...

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için alışkanlık haline getirmeniz gereken davranışlar vardır. Bu alışkanlıklar sindirim sistemini uyararak, daha hızlı kalori yakmanızı sağlar. Sizler için Ramazan ayında kilo vermenin basit yollarını araştırdık.

İşte Ramazan ayında kilo vermek için uygulamanız gerekenler:

- Gün içerisinde vücudunuz su kaybettiği için günde en az 10 bardak su içmelisiniz. Ramazan ayında ise sahurda içtiğiniz sular hem vücudunuzun kaybettiği suyu geri kazanmasını hem de uzun süre tok kalmanızı sağlar.

- Fındık, fıstık ve avokadodaki gibi tekli doymamış yağ asitleri, göbek yağlarının erimesine yardımcı olur ve tok tutar. Bu nedenle iftardan sonra kuru yemiş ve tekli yağ içeren meyveleri miktarına dikkat ederek tüketebilirsiniz.

- İşlenmiş şeker, metabolizma yavaşladıkça vücutta yağ olarak birikir. İftarda ve sahurda şeker yerine, bal gibi doğal tatlılar kullanabilirsiniz.

- Her gün iftardan sonra düzenli olarak 1 saat yürüyüş yapmak, gün içinde yavaşlayan metabolizmanızı uyarır. Metabolizmanın hızlanması da aldığınız kalorileri kolay bir şekilde yakmanızı sağlar.

Evde Ravioli nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde Ravioli nasıl yapılır?
Porsiyon kontrolü kilo verdirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Porsiyon kontrolü kilo verdirir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0