Bayramda nasıl beslenmek gerekiyor?

Bayramla birlikte gelen aşırı yemek yeme isteği ve bayram boyunca kalorili tatlılar tüketme, kilo almanıza neden olabilir. Peki bayramda nasıl beslenmek gerekiyor. İşte yanıtı...

Bayramda ikram edilen şerbetli tatlılar, sarmalar ve hamur işleri nedeniyle vücut yakabileceğinden fazla kalori alabilir. Ancak bu durum sağlıksız bir şekilde kilo almanıza ve vücudun yağ biriktirmesine sebep olur. Baklava gibi şeker oranı yüksek tatlılar tüketilecekse, ardından hemen tarçınlı süt ya da yeşil çay içilmelidir. Sizler için Ramazan bayramını kilo almadan ve sağlıklı bir şekilde geçirmenin yollarını araştırdık.

YUMURTA

Bayram sabahı kahvaltı sofranızda mutlaka yumurta bulundurmalısınız. Yanında peynir, zeytin ve tam buğday ekmeği tüketerek, sade bir kahvaltı yapmanız daha doğru olacaktır. Çünkü güne protein ve lif ağırlıklı başlamak, hem metabolizmanızın hızlanmasını hem de uzun süre tok kalmanızı sağlar.

İKRAMLARA DİKKAT!

Bayramda lezzetli ikramlara hayır demek pekte mümkün olmuyor. Ancak ikramların arasından en masum ve kalorisi düşük olanları seçmelisiniz. Her gittiğiniz yerde bir şeyler yemek yerine, tek ara öğünle dengeleyerek kilo almayı önleyebilirsiniz.

AKŞAM YEMEĞİ

Akşam saatlerinde metabolizma yavaşladığı için alınan kalorilerin yakılması zorlaşır. Bu nedenle akşam yemeğini en geç 7'de planlamanız gerekiyor. Ayrıca bol yağlı yemekler yerine; ızgarada pişmiş, sebze ağırlıklı ve yanında bol salata bulunan öğünler tercih etmelisiniz.

BOL BOL YÜRÜYÜŞ YAPIN

Ramazan boyunca vücuda besin girmediğinden, metabolizma yavaşlar. Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmanın en etkili yollarından biri, yürüyüş yapmaktır. Her gün yarım saat yürüyüş yaparak, kilo almayı engelleyebilirsiniz. Ayrıca vücuttaki yağ oranını azaltmak için de günde en az 2,5 litre su içmelisiniz.

Obeziteye neden olan yiyecekler

İLİŞKİLİ HABER

Obeziteye neden olan yiyecekler
En şık masa süslemeleri

İLİŞKİLİ HABER

En şık masa süslemeleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0