Oruç sonrası metabolizma hızlandırma programı

Ramazan ve bayram sonrasında yavaşlayan metabolizmanızı sizler için hazırladığımız program sayesinde hızlandırabilirsiniz. İşte oruç sonrası metabolizma hızlandırma programı...

Ramazan ayında ve bayramda kurulan zengin sofralar,metabolizmanızın yavaşlamasına ve kilo almanıza neden olabilir. Ancak her gün uygulayacağınız birkaç kural sayesinde, metabolizmanızı tekrar hızlandırabilir ve kilo vermeye başlayabilirsiniz. Sizler için oruç sonrası metabolizma hızlandırmanın yollarını araştırdık.

SU İÇMEYİ UNUTMAYIN

Oruç tutarken vücudun ihtiyacı olan su, yeterli miktarda alınamaz. Bu nedenle metabolizma yavaşlar ve sağlık sorunları ortaya çıkar. Ramazan'dan sonra su tüketimini günün belirli saatlerine yaymalı ve her gün en az 10 bardak su tüketilmelidir.

HAZIR İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

Asitli içecekler içerdiği şeker nedeniyle vücudun yağlanmasına sebep olur. Gazlı içecekler tüketmek yerine evde, lezzetli detoks suları hazırlayabilirsiniz. Detoks suları metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır.

LİFLİ BESİNLER TÜKETİN

Lif bakımından zengin besinler, hem uzun süre tok kalmanızı hem de metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Bu nedenle lif bakımından zengin meyve ve sebzeleri bol bol tüketmelisiniz.

UYKU DÜZENİ OLUŞTURUN

Uyku kalitesi, iştahı, hormon dengesini, metabolizmayı ve kiloyu etkiler. Bu nedenle Ramazan'da beslenme alışkanlıklarıyla değişen uyku düzeninizi de eski haline getirmeniz gerekiyor. Gece 23.00 ve 05.00 arasında yemek yememeniz, uykuda olmanız gerekiyor.

YÜRÜYÜŞ YAPIN

Her gün düzenli olarak 1 saat yürüyüş yapmak, hem metabolizmanızı hızlandırır hem de fit bir görünüme ulaşmanızı sağlar. Öğle ya da akşam yemeğinden sonra yürüyüş yapabilirsiniz.

En iyi kitap önerileri

İLİŞKİLİ HABER

En iyi kitap önerileri
Obezite nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Obezite nasıl önlenir?
En hızlı kilo verdiren sporlar

İLİŞKİLİ HABER

En hızlı kilo verdiren sporlar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0