Doğru ara öğün için sağlıklı atıştırmalıklar

Ara öğünleriniz için hem sağlıklı hem pratik hemde doyurucu yiyecekler mi arıyorsunuz? İşte doğru ara öğün için sağlıklı atıştırmalıklar...

Ara öğün seçimleri ana öğüne oranla daha kolay ve pratik yemeklerden oluşsa da aslında kilonuzu oldukça etkiliyor. Çünkü ara öğünde tercih ettiğiniz sağlıksız besinler ana öğününüzü de etkiliyor. Bu nedenle ara öğünde yediğiniz besinlerin sadece kalorisine değil, sağlıklı olmasına ve uzun süre tok tutmasına da dikkat etmelisiniz. Sizler için sağlıklı ara öğün tarifleri hazırladık.

HURMALI MOZAİK PASTA

Malzemeler:

-10 adet hurma,

-15 adet çiğ badem,

-4 adet ceviz,

-4 yemek kaşığı kakao,

-Yarım çay bardağı keçiboynuzu pekmezi,

-120 gram yulaf kepeği,

-1 paket vanilya,

-1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Tüm hurmaları çok az su ekleyerek robottan geçirin. Yulaf ve kakaonun yarısını, diğer malzemelerin hepsini ekleyerek tekrar robottan geçirin. Daha sonra hepsini büyük bir kaseye alarak yulafın ve kakaonun diğer yarısını da ekleyerek iyice yoğurun. Son olarak bir alüminyum folyo üzerine tüm karışımı ekleyin ve istediğiniz kalınlıkta şekil vererek buzdolabına koyun. İşte hurmalı mozaik pastanız hazır! 

KARPUZ FROZEN

Malzemeler:

-Ay şeklinde 1 dilim karpuz,

-Yarım limonun suyu,

-3 yaprak taze nane,

-10 adet çiğ badem

Hazırlanışı:

Karpuzu bir süre buzlukta bekletip, dondurun. Daha sonra tüm malzemeleri smoothie makinesine ya da blendera koyarak karıştırın. İşte karpuz frozen hazır!

Chanel'den yeni parfüm koleksiyonu Les Eaux

İLİŞKİLİ HABER

Chanel'den yeni parfüm koleksiyonu Les Eaux
Meghan Markle diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Meghan Markle diyeti
Sezonun trendi çiçekli elbise kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun trendi çiçekli elbise kombinleri
Merdiven çıkarak kilo verilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Merdiven çıkarak kilo verilir mi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0