Spor aç mı yoksa tok karna mı yapılır?

Zayıflamak isteyenlerin bir çoğu spor yapmanın aç karna mı yoksa tok karna mı olduğu konusunda şüpheye düşerler. Sizler için 'Spor aç karna mı yoksa tok karna mı yapılır' konusunu mercek altına aldık.

Kısa sürede istediğiniz bedene kavuşmak istiyorsanız spor yapmak şart. Ancak sporun aç karnına mı yoksa tok karnına mı yapmak konusunda biraz kafalar karışabiliyor. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin çok hafif yiyeceklerle vücutta oluşabilecek herhangi bir enerji düşüklüğüne engel olur. 

SPORDAN ÖNCE BESLENMEK

- Spor öncesi sağlıklı atıştırmalıklar yemek, kan şekerinin düşmesini engeller.

- Kaslara enerji vererek, midede biriken sıvıyı azaltır.

- Enerji düşüklüğünün önüne geçer.

PEKİ, SPORDAN ÖNCE NASIL BESLENMELİ?

Spor öncesi ne yenileceği kişiden kişiye değişir. Ancak spora başlamadan en az 40 dakika önce bir bardak süt, bir kase yoğurt ya da 1 adet muz yiyebilirsiniz. Bu hafif yiyecekleri yiyerek aynı zamanda yağ yakımına yardımcı olmuş olursunuz. Spor yaptıktan sonra da ağır yemekler yerine daha çok hafif ve sağlıklı yiyecekler tercih edilmelidir. Eğer yemeklerden sonra ağır yiyecekler yerseniz yağ yakımını engellemiş olursunuz. Aç karnına spor yapmak da kas kayıplarına neden oluyor. Bir sonraki gün spor yapmak için gereken enerjiyi kaybetmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda halsiz düştüğünüz için de yemek yeme isteğiniz artıyor. Bu yüzden spor yapmadan önce karbonhidrat ağırlıklı beslenirseniz vücutta olması gereken enerjiyi kaybetmemiş olursunuz.

Salatalığın ilginç kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Salatalığın ilginç kullanım alanları
Sonbaharda hasta olmamak için yapılması gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda hasta olmamak için yapılması gerekenler
Ev dekorasyonunda sonbahar renkleri

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda sonbahar renkleri
Sonbaharın trend yüzük modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharın trend yüzük modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0