Diyet yapamıyorum ne yapmalıyım?

'Diyet yapmaktan sıkılıyorum' ya da 'Diyet yapamıyorum' diyorsanız motivenizi yerine getirecek en etkili yöntemleri sizler için araştırdık. İşte diyette motivasyonu güçlü kılan püf noktalar...

Fazla kilolarından şikayetçi olan kadınların bazıları zayıflamak için egzersiz hareketlerini yapmayı tercih ederken bazıları da beslenme programlarında değişiklik yaparak eski formlarını yakalamaya çalışırlar.

Diyet yaparken istedikleri sonuçları elde edemeyen kişiler, umutsuzluğa kapılarak diyet yapmaktan vazgeçip farklı yöntemlere başvurmayı deneyebilir. Ancak, ne olursa olsun kişinin motivasyonun yerinde olması olumlu bir sonuç için çok önemlidir.

PEKİ DİYET YAPARKEN MOTİVASYON NASIL SAĞLANIR?

Kendinizin ne kadar kilo verebileceğini göz önünde bulundurarak net ve gerçekçi hedefler planlayın. Sürekli tartıya çıkmak, moralinizi bozmaktan başka bir işe yaramayacağından dolayı belirli aralıklarla kilo verip vermediğinize bakın. Böylelikle kilo vermeye yönelik fikirlerinizi korumuş olursunuz.

'Ya hep, ya hiç' düşüncesini aklınızdan çıkartın. Örneğin; arkadaşlarınız size geldiğinde ufak kaçamaklar yapıp beslenme listenizden ödün verebilirsiniz. Böyle durumlarda 'başarısız oldum' diyerek pes etme düşüncesine kapılmayın. Egzersiz ve diyet listesini uygulamaya devam edin.

- Egzersiz hareketlerini uygulamak, bedeninizi yoracağından dolayı bunu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Spor esnasında sevdiğiniz müzikleri açabilir ya da sıkılmamanız için arkadaşınızla beraber hareket yapabilirsiniz.

- Diyet listesinin dışına çıkmamaya özen gösterin. Aylık hedef tablosundan durumunuzu takip edebilirsiniz.

- Farklı kaynaklardan kalorisi düşük ama lezzetli olan yiyecekleri araştırıp tüketebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 2

Seval 10 ay önce

Kilo veremiyorum ve zayıfladıma güçlü ve zayıf istiyorum

Canan 2 yıl önce

Diyet yaparken yapamıyorum bozuorum

Toplam 2 beğeni