En pratik ve lezzetli şekersiz aşure tarifi! 1 kase aşure kaç kalori? Evde aşure yapımı

En bol malzemeli tatlılardan biri olan aşureyi, şekersiz bir şekilde diyete uygun hazırlamak istiyorsanız bu haberimiz tam size göre! Aşure gününde evinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz diyet aşureyi tatmaya doyamayacaksınız. En lezzetli ve pratik şekersiz aşure tarifi nasıl yapılır? 1 kase aşurede kaç kalori var? Kilo aldırmayan aşure nasıl yapılır? Evde şekersiz ve sağlıklı aşure pişirme tarifi...

Alimlerin birçoğuna göre kökeni Arapça olduğu kabul edilen 'Aşure' günü, Peygamber Efendimiz (SAV)'in Ramazan dışında en çok nafile oruç tuttuğu Muharrem ayı içinde yer alır. Muharremin 10. gününe tekabül eden aşure günü, evler nefis kokuların buram buram yayıldığı bu tatlı ile şenlenir. İçerisinde fındık, ceviz, nar, hurma, buğday, kayısı ve daha nice malzemeleri bulunduran aşure tatlısı, halk arasında çok sevilmesine rağmen kilo problemi olan kimselerin yemeye çekindiği yiyeceklerin başında gelir. Normalde bol kalorili olan aşure tatlısı, belli ölçülerde tüketildiği ve pişirildiği zaman Beslenme ve Diyetisyen uzmanlarının onayından geçen bir lezzettir. Peki bunun için nelere dikkat etmek gerekiyor? Evde şekersiz aşure tarifi nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik aşure tarifi hangisi? Glutensiz aşure yapmanın adımları neler? İşte kilo aldırmayan şekersiz aşure tarifi...

En kolay Aşure nasıl yapılır? Evde aşureyi rengi kararmadan pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Aşure nasıl yapılır? Evde aşureyi rengi kararmadan pişirmenin püf noktaları

DİYET AŞURE TARİFİ! EVDE ŞEKERSİZ AŞURE NASIL YAPILIR?

ŞEKERSİZ AŞURE TARİFİ

ŞEKERSİZ AŞURE TARİFİ

MALZEMELER:

  • 4 adet ceviz
  • 8 tatlı kaşığı bal
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı iri ve pişmiş kuru nohut
  • 10 adet pişmiş kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı üzüm
  • 3 tatlı kaşığı tarçın
  • 7 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pişmiş kuru fasulye

HAZIRLANIŞI

Buğdayı düdüklü tencerede 20 dakika boyunca pişirin. Bir gece öncesinde ıslatılan nohutları ve fasulyeleri suyuyla beraber tencereye koyun. Bir bu kadar daha pişirdikten sonra buğdayı, minik minik doğranmış kuru kayısı ve kuru üzümleri ekleyerek pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra içine bal döküp, ceviz ve tarçınla dilediğiniz gibi süsleyip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

1 KASE AŞURE KAÇ KALORİ? KOLAY DİYET AŞURE NASIL YAPILIR?

diyet aşure tarifi

diyet aşure tarifi

Normal tariflerinde içerisinde yoğun miktarda şeker ve kuru meyve bulunduran aşurenin kalori bakımından yüksek bir değere sahip olduğunu düşünmek elbette doğaldır. Çünkü 100 gram kadarlık bir aşurede yaklaşık tam 313 kalori bulunuyor. Bu da yaklaşık orta boy kasedeki aşure miktarına denk gelmektedir. Peki diyete uygun aşure nasıl yapılır?

ENFES DİYET AŞURE TARİFİ...

Yarım kilo aşurelik buğday
1 bardak nohut
1 bardak kuru fasulye
250 gram 4'e ayrılmış kuru kayısı
250 gram 4'e ayrılmış kuru incir
150 gram kuru üzüm
100 gram kuş üzümü

Üzerine:

Nar
Tarçın
Ceviz
Fındık

YAPILIŞI:

Kuru fasulye, nohut ve buğdayı  bir önceki günden güzelce ıslatın. Ertesi gün kabuğu yumuşayan nohutların kabuklarını soyun. Ardından ıslatılan malzemeleri ayrı olmak üzere haşlayın. Suları süzüp tencerede karıştırarak kaynatın. Üzerine ayırdığınız malzemeleri ilave edin.

10 dakika yeniden kaynatıp kaselere koyun zevkinize göre süsledikten sonra soğumasını bekleyin.

AŞURE ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRIR MI?

  • Müslümanlar için oldukça önemli bir yeri olan Muharrem ayının 10. gününde yapılan aşureler, hem tadıyla hem de sevdiklerimizin tebessümüyle bizlere ayrı bir huzur veriyor.
  • Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Akça, bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda bir hayli etkisi olan aşurenin aynı zamanda anne sütünü arttırarak kabızlığın önüne geçtiğine dikkat çekiyor.

Akça, ''Aşurenin içerisine katılan nar, kuru kayısı, nohut, incir ve kuş üzümü tam bir vitamin deposu. Fakat aşureye ilave edilen şeker, tüm bu vitaminin değerini düşürüyor.'' dedi.

Badem ile ceviz tüketmeye gayret edin

Aşurenin yanında tüketilen  2 adet ceviz ile 5 adet badem, hem diyabete karşı şekerinizi hem de kalbinizi koruyor.

badem ve cevizin faydaları

badem ve cevizin faydaları

BİR YORUM YAPIN 0