Fast food yemek kilo aldırır mı? Hamburger yiyenler dikkat!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Bilge Atalay'ın önerilerine göre fast food tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktaları sizler için bir araya getirdik. Fast food yemek kilo aldırır mı? Fast Food tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler neler? İşte hamburger menülerin kalorileri...

Büyük küçük demeden hemen hemen herkesin bayıla bayıla tükettiği Fast Food, günümüzde sıklıkla tercih edilen yiyeceklerden biridir. Obezitenin yaygınlaşmasında rol oynayan bu tarz beslenme biçimleri, fazla kilo alımına neden olarak sağlığı ciddi anlamda riske atıyor. Peki Fast Food tüketirken nelere dikkat edilmeli? İşte Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Bilge Atalay'dan çok önemli o bilgiler...

Dışarıda satılan hamburgerlerin sakıncalı olduğunu düşünerek, evde çocuğuna ya da kendisine hamburger yapmak isteyen kişiler, büyük bir yanlışa düşmektedir. İki dilim ekmekten oluşan hamburger hangi tür ekmekten yapılırsa yapılsın boyutuna göre kalorisini ve karbonhidrat ağırlığını değiştiriyor.

Dışarıdan satın alacağınız çocuk menüsündeki küçük boy hamburgerin kalorisi ise 280 civarındadır. Doyurucu olmayan ve yüksek oranda kalori almanıza neden olan bu hamburgerler için günlük kalori alımı miktarından oldukça fazladır.

PEKİ BUNUN İÇİN NE YAPILABİLİR?

Tam buğdaylı ve daha az acıktıran ekmeğin içine doğal bir köfte yanına da bol yeşillikli bir salata ve ayranla güzel bir öğün oluşturabilirsiniz.

HAMBURGER Mİ YOKSA CHİCKEN BURGER Mİ DAHA KALORİLİ?

Chicken burger menüsü tüketen kişiler diğer türlü menüyü tüketenlere göre daha büyük bir yanlış yapmaktadır. Çünkü chicken burgerın içindeki kızartılmış tavuk, normal tavuklara göre iki kat daha fazla zararlıdır. Bunun sebebi ise yağda kızartılması. Bu yüzden kalorisi neredeyse 500'e tekabül eden kızartılmış tavuklu menüleri kesinlikle tercih etmeyin. Bunun yerine haşlanmış veya fırınlanmış olarak tüketebilirsiniz.

PATATES KIZARTMASI KAÇ KALORİ?

Orta büyüklükteki bir patates kızartmasının yaklaşık olarak kalori miktarı 200-300 civarıdır. Çabuk acıktırma özelliği olan patatesler, tek başına doyurucu olmadığından dolayı yanına ekstra tüketilecek olan hamburger, asitli içecek ve soslarla birlikte yaklaşık 1000 kalori alarak 1 günde almanız gereken kaloriyi sadece 1 öğünde almış oluyorsunuz.

BİR YORUM YAPIN 0