Tok tutan zeytin çorbası nasıl yapılır? Diyettekilere özel tarif

Her gün belli miktarda zeytin tüketilmesi gerektiğinin sağlık açısından yararlı olduğunu savunan Canan Karatay'a göre, gündelik yaşantı içerisinde bol miktarda zeytin tüketilmelidir. Sadece kahvaltıda tüketmeyeceğiniz zeytini, bir de çorbada deneyin! İşte karnı tok tutan zeytin çorbasının en lezzetli hali ve yapılışı...

Doyurucu olması nedeniyle sofralarda önümüze ilk gelen servis kokusuyla büyüleyen sıcacık çorbalardır. Ana yemeğe başlamadan önce içeceğiniz 1 kase çorba ile açlığınızı bastırabilir ve fazla kilo almanın önüne geçebilirsiniz. Formu korumanın ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için en az sağlıklı beslenme kadar düzenli spor egzersizleri de uygulamalısınız. Sindirim problemlerine iyi gelerek uzun süreli açlık hissettirmeyen zeytin çorbasını sizler için derledik. Tok tutan zeytin çorbasının tarifi...

siyah zeytin ile yeşil zeytin

siyah zeytin ile yeşil zeytin

MALZEMELER

Yeşil + Siyah zeytin
Tam buğday unu
Sarımsak
Pul biber
Soğan
Mantar

YAPILIŞI

Mantarın köklerini elinizle kırarak parçalayın. Diğer yandan siyah ve yeşil zeytinleri tencereye alıp soğanları kavurmadan doğranmış şekilde tencereye ekleyin.Uğraşmaya vaktiniz varsa zeytinin çekirdeklerini çıkartıp, yoksa olduğu gibi zeytinleri koyabilirsiniz. Kaynattığınız suyu tencereye döküp 1 ya da 2 taşım daha kaynatın.

İsterseniz yumurtanın sarısını limonla çırpıp beyazını kestirmeden karışıma dökerek terbiye yapabilirsiniz. Eğer terbiye etmek istemezseniz bir miktar sumak ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

TEK BAŞINA ZEYTİN YEMEK FAYDALI MI? KİLO VERMEDEKİ ETKİLERİ NELER?

Muhteşem bir pazar kahvaltının olmazsa olmazı olan en temel besinlerinden biri olan zeytin, peynir ile tüketildiği zaman lezzeti iki kat artar. İçerisindeki A, D, E, K vitaminleri ve kalsiyum gibi besin değeri yüksek olan içeriği sayesinde diyet listelerinde günde 5-6 adet tüketilmesi ile yerini alıyor. 100 gram kadar siyah zeytinin ortalama 350 kcal değeri vardır. Ölçüsü kaçmadığı takdirde midede dolgunluk hissettirerek kilo vermeye yardımcı olur.

ZEYTİN YEMENİN FAYDALARI NELER?

zeytinin faydaları neler?

zeytinin faydaları neler?

- Kan basıncının kontrolünde oldukça etkilidir.

- Antioksidan kaynağı bakımından zengin olan zeytin, hücreleri koruma vazifesini gerçekleştirir.

- Güçlü bir diyet kaynağıdır. Diyet listeleri için ideal bir besindir.

- Doğurganlığı arttırarak üreme sistemini geliştirmeye yardımcıdır.

- Kalp ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.

BİR YORUM YAPIN 2

Demirci 4 yıl önce

Zeytini çekirdeği ile yiyerek asıl faydasını gördüm.

Toplam 1 beğeni

zafergülten 4 yıl önce

Karatay bu kadar çok biliyorda,kitapları niye pek satış yapamıyor...bazı kitapçılarda görüyorum,satılmayan kitapları dükkanın önünde bir tezgaha koyup üstüne ne alırsan 5 -2 tl gibi yazmışlar. Karatay ın aslında 25 tl lik kitabıda bu tezgahlarda 5 tl ye kadar düşmüş.

Toplam 1 beğeni