Uyumadan önce yenildiğinde metabolizma hızlandıran yiyecekler

Gece tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıran en etkili yiyecekleri sizler için bir araya getirdik. İkili tüketildiğinde faydası artan ve metabolizma hızlandıran besinler...

Akşam saat 8'den sonra gelen bir şeyler atıştırma isteğinin kilo alımına neden olduğunu bildiğimizden dolayı pek çoğumuz bir şeyler yememeye dikkat ederiz. Kendimizi ne kadar tutmaya çalışırsak çalışalım bazen gece bile olsa hafif kaçamaklar yaptığımızı inkar edemeyiz. Peki böyle durumlarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Gece tüketildiğinde zararı faydaya dönüştüren besinler...

Gece uyumadan önce bir şeyler yemek istiyorsanız tercihiniz süzme peynir olabilir. Yapılan araştırmalara göre, uyumadan önce tüketilen süzme peynirin yararlarının olduğu bile ortaya çıktı. Metabolizma hızlandırma ve kas gelişimi konusunda yararı olduğu belirtilen süzme peynir, akşam tüketilebilecek ideal besinlerdendir.

Gece uyumadan önce kan şekerini dengelemek için protein ve karbonhidratları beraber tüketmenin ideal bir yöntem olduğunu savunan uzmanlar, fıstık ezmesi- elma, armut- peynir, yumurta- avokado, humus- çeri domates, muz- ayçiçeği çekirdeği, badem ezmesi- tahıllı ekmek, ev yoğurdu-meyve tüketilebileceğini söylüyor.

NOT: Reflü ya da gastrit sorunu olan kişilerin bu yiyecekleri tüketmesi için doktor onayı alması gerekir. Uyumadan en az 3 saat önce tüketmeye dikkat edilmelidir.

Kilo aldırmayan acıbadem kurabiyesi tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kilo aldırmayan acıbadem kurabiyesi tarifi
Yaş gruplarına uygun kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Yaş gruplarına uygun kombin önerileri

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 5 yıl önce

yatmadan önce en iyi gelen şeylerden biride bir kaşık çörekotu yağı içmek,ve varsa portakal yemek. ballı ılık sütüde tavsiye ederim. hele birde nane yağı bulup göğsünüze ve burnunuza biraz sürer,birde ılık suya bir damla damlatıp içerseniz benim diyen uyku ilacına bedel.

Toplam 5 beğeni