Sıkı ve şekilli bir vücut için ne yapılmalı?

İdeal bir vücuda sahip olmak için spor yaparken bazı kriterlere dikkat etmek gerekir. Vücudunuzu sıkılaştırıp fit görünmenizi sağlayan ipuçları ise şöyle...

Fazla kiloların sebep olduğu sarkan deri, estetik açıdan çirkin bir görünüme neden olarak psikolojik anlamda rahatsızlık verebilir. Ekran karşısında ya da dışarıda gördüğünüz kusursuz vücudun sırrı ise taş gibi sıkı olmalarından kaynaklanıyor. Şekilli ve sıkı bir vücuda sahip olmak için yapılması gerekenler ise şöyle...

yürüyüşün kilo vermedeki etkisi

yürüyüşün kilo vermedeki etkisi

1. YÜRÜYÜŞ YAPIN

Alınan fazla kiloların genellikle kadınlarda biriken bir bölge olan kalçaları inceltmenin en ideal yolu tempolu ve düzenli bir şekilde yürümek ile gerçekleştirilir. 30 gün boyunca haftada 6 gün 2 ila 5 km arası en az 45 dakika yürümek gerekiyor. Yürüyüş esnasında bacakları olabildiğince açmak iç ve dış kalçaların çalışmasını sağlayacaktır.

2. KENDİNİZE KURALLAR KOYUN

Spora başlamadan önce motivasyonunuzun yerinde olması ve bu süre zarfında da kararlı olmanız çok önemli. Her gün düzenli olarak egzersiz uygulamaya ve yediklerinize dikkat etmeye çalışın.

spor yapan kadın

spor yapan kadın

3. KUVVET HARCAYIN, ZAMAN DEĞİL...

Vücuttaki yağları yakmanın yolu uzun süreli yorucu egzersizlerden ibaret değildir. Bunun yerine bir dakika aralıklarla kuvvet gerektiren hareketleri yapmak metabolizmayı hızlandıracak ve yağları yakacaktır.

4. HAVALAR GÜZELKEN SPORU DIŞARIDA YAPIN

İnsan vücudu dışarıda ısısını kaybetmemek için daha fazla çalışır. Buna bağlı olarak da evde yapılanlara göre dışarıda egzersiz uygulamak daha etkili olacaktır.

5. AZ VE SIK YEMEYE ÇALIŞIN

Az porsiyonlarda olmak üzere sık aralıklarla beslenmeye özen gösterin. Akşam yemeklerini ağır bir şekilde yemektense sabah kahvaltılarınızı zenginleştirin.

Hızlı bir şekilde kilo aldıran tatlılar

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı bir şekilde kilo aldıran tatlılar
Spor yaparken nasıl giyinilmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Spor yaparken nasıl giyinilmelidir?

BİR YORUM YAPIN 0