Ender Saraç'tan enfes zayıflatan kış çayı tarifi! Kış çayları zayıflatır mı, faydaları neler?

Günlerin kısalması, metabolizmanın yavaşlaması ve D vitamini eksikliği gibi etkenlerin kış aylarında kendini daha çok göstermesi kilo alımını beraberinde getirmektedir. Kışın kilo almamak için tercih ettiğimiz kış çaylarının gerçekte kilo verme üzerinde ne kadar etkili olduğu ise merak konusudur. Kış çaylarının sağlık açısından faydalarının olduğunu bilsek de zayıflatıcı etkilerini göz önünde bulundurmak gerekir. Prof Dr. Ender Saraç kış aylarında formumuzu koruyabileceğimiz kış çayının tarifini verdi. Prof. Ender Saraç'tan zayıflatan kahveli acı çay nasıl yapılır? Kış çayları zayıflatır mı nasıl tüketilmeli? İşte kışın bol bol içilmesi önerilen müthiş çay...

Hastalıkların kol gezdiği kış aylarında değişen hava şartları nedeniyle gerek üşütmemek gerek de hasta olmamak için kış çayları oldukça rağbet görmektedir. Bitki çayları amacına uygun ve doğru bir şekilde tüketildiği zaman vücutta olumlu etkiler gösterirken, miktarda aşırıya kaçma ya da vücuda karşı yan etkisi olabilecek malzemeleri içinde bulunduran çayların tüketilmesi bazı sakıncaları beraberinde getirebilir. Özellikle de kronik rahatsızlığı olan kimselerin bu gibi bitki çaylarını içmeden önce kesinlikle doktorlarına başvurmaları tavsiye edilir. Kış aylarında daha çok tercih edilen başta ıhlamur ve zencefil gibi bazı bitkisel karışımlarda her bitkinin kendine has özelliği ve etkisi vardır. Soğuk algınlığı rahatsızlığında daha çok zencefil kullanılırken, C vitamini alıp vücudu dirençleştirmek için kuşburnu tercih edilebilmektedir. Boğazda ağrı gibi rahatsızlık varsa da öksürüğü hafifletmek için papatya çayı önerilebilmektedir. Peki kış çayını demlerken nelere dikkat etmek gerekir? Ender Saraç'tan zayıflatan özel kış çayı tarifi...

ender saraçtan kış çayı tarifi

ender saraçtan kış çayı tarifi

Kış çayını evde hazırlamadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli konu kullanılacak olan bitkilerin oranıdır. Genelde kaynatılarak içilmesi uygun görülmeyen kış çaylarında nanenin bile en çok 15 dakika kaynatılması gerekir. Dışarıda satılan hazır kış çaylarında kaynamadan direkt olarak eklenen sudan en fazla 5 dakika sonra tüketilebilmektedir.

KIŞ ÇAYLARININ İÇİNDE NE VAR? KIŞ ÇAYININ SAĞLIĞA FAYDALARI

Kışın içimizi sıcacık tutacak olan kış çaylarının içinde Karahindiba, papatya, ginseng, yeşil çay, tarçın, nane, okaliptus, karanfil, ıhlamur, adaçayı, ekinezya, zencefil ve zerdeçal gibi bitkiler yer almaktadır. Bu bitki çayları zayıf olan bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalıklarla daha kolay savaşmamıza yardımcı olur. Antioksidan özellikleri sayesinde oksijeni arttırıp, yorgunluğu alır ve enerjik olmayı sağlar.

Zayıflatan kış çayı tarifleri

Zayıflatan kış çayı tarifleri

TIKLA OKU: KIŞ AYLARINDA NEDEN DAHA KOLAY KİLO ALINIR?

KIŞ ÇAYI KİLO VERDİRİR Mİ? KIŞ ÇAYININ ZAYIFLATICI ETKİLERİ

Direkt olarak sıfır bedene indirmese de düzenli içildiği vakit vücuttan toksin atmayı sağladığı ve böylelikle de kilo vermeyi kolaylaştırdığı bilinmektedir. Diyet yapan kimselerin içecekleri kış çayında bal ve şeker gibi tatlandırıcıları kullanmamaları önerilir. Ender Saraç'ın kış ayına özel zayıflatıcı çayı aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

ENDER SARAÇ'TAN ZAYIFLATAN KIŞ ÇAYI TARİFİ! 

kış aylarına özel ender saraçtan zayıflatan çay

kış aylarına özel ender saraçtan zayıflatan çay

Fizyolojik ve psikolojik olarak daha hızlı kilo almaya yatkın olduğumuz kış aylarında formunuzu koruyacak kış çayı ile kilo almanın önüne geçebilirsiniz. Ender Saraç'tan zayıflatan kış çayı...

MALZEMELER:

Avokado Yaprağı
2-3 yaprak ıhlamur
2-3 yaprak mate
Yarım tatlı kaşığı yeşil çay
İri kıyılmış taze zencefil
İnce 1 dilim limon

YAPILIŞI:

Kış çayını hazırlamak için ilk önce bir bardak sıcak suyun içine yukarıdaki malzemelerin hepsini ekleyin. 5 dakika kadar bir sürede demledikten sonra biraz ılımasını bekleyin ve şeker kullanmadan için. Dilerseniz içerisine incecik bir dilimlenmiş limon atabilirsiniz.

Afiyet olsun...

SARAÇ'TAN KIŞIN ZAYIFLATAN KAHVELİ ACI ÇAY YAPIMI

ender saraç kış çayı tarifi

ender saraç kış çayı tarifi

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 tatlı kaşığı yeşil çay

2 -3 dilim taze zencefil

Yarım tatlı kaşığı acı pul biber

YAPILIŞI:

Dışarıda bitki çayı içerken servis edilen French Press, evinizde yapacağınız birçok bitki çayı tüketiminde kullanabilirsiniz. Malzemeleri koyduktan sonra üstüne su koyup 4-5 dakika demlenmesini sağlayın İşte kahveli acı çayınız hazır!

TÜKETİMİ:

Günlük 2 fincan olmak üzere 3 hafta boyunca tüketin. Mide ülseri ya da herhangi bir bitkiye alerjiniz varsa doktorunuza sormadan uygulamayın.

BİR YORUM YAPIN 0