Yürümek mi daha çabuk zayıflatıyor koşmak mı?

Spor egzersizleri esnasında 'koşmak' mı daha etkili yoksa 'yürümek' mi? Hangisini tercih ederseniz doğru bir karar almış olursunuz? Uzmanların yaptığı araştırmaların sonucuna göre "Koşmak mı zayıflatır yoksa yürümek mi?" sorusunun yanıtı haberimizde...

Kilolarınızdan kurtulmak istiyor ve bunun için de spor yapmaya karar verdiyseniz, egzersiz ile ilgili kafa karıştıran konulardan birini ele aldık. Spor yaparken yürüyüş yapmanın mı yoksa koşu yapmanın mı daha etkili olduğunu kanıtlayan bilimsel araştırmalardan yola çıkarak, zayıflamanıza yardımcı olacak önerileri sizler için derledik. Kalori yakma konusunda etkili bazı faktörler vardır. Bunlar kilonuz, hızınız, koştuğunuz mesafe aralığı gibi şeylerdir. Saydığımız bu etkenlerin hepsi kalori yakmada aynı derecede etkili değildir. Mesela ağırlığı çoğaltmaktansa mesafeyi ya da eğimi arttırmak daha faydalı olacaktır.

Yağ yakım nabız aralığı nasıl hesaplanır?İLİŞKİLİ HABERYağ yakım nabız aralığı nasıl hesaplanır?

sporda koşu

sporda koşu

Normal seviyede gerçekleştirilen bir yürüyüş aynı değerdeki koşmaya göre daha az enerji harcamanıza neden olur. Ancak koşma ile yürüme arasındaki dinamikleri birbirinden ayrıdır.

Koşu esnasında iki ayağınız yerden kesileceği için eklemlere binaen darbe ve yükleri de arttıracaktır. Yürüyüş sırasında da bu yük artışı çok daha az seviyededir.

koşmak zayıflatır mı

koşmak zayıflatır mı

Ayrıca koşu ve yürüyüş kıyaslamasında, hızlı yürüyüş yapmanın daha etkili olduğunu savunan tarafta elbette mevcut. Hızlı bir şekilde yürüdüğünüzde yakacağınız kcal miktarı ile koşu arasında dağlar kadar fark olmuyor. Vaktiniz varsa hızlı bir şekilde yürüyerek de koşudaki kalori oranını yakalayabilirsiniz. Ancak illa bir kıyaslama yapılacaksa koşuda vücudunuz daha çok zorlanacağı, akciğer kalp ve kasların yükü daha çok artacağı için daha etkili olabilir.

Kilo fazlalığı için eklemleri zorlamamak açısından yürüyüşü, formunuzu korumak içinde koşuyu tercih edebilirsiniz.

Karın yağlarını eriten 4 mucize besin

İLİŞKİLİ HABER

Karın yağlarını eriten 4 mucize besin

BİR YORUM YAPIN 5

stalker 2 yıl önce

vay vay vay hepiniz alim olmuşunuz da haberiniz yok, ne bilimsel konuştunuz helal olsun valla

gurbetchi 2 yıl önce

kosarak zayiflanmaz.. yakilan yag cok az miktardir.. önemli olan kisinin kendi enerji tablosundaki degerlerin altinda yemek yemesi.. anca o zaman kilo verilir.. kosmak iyidir.. vücuda oksijen verir, kaslari sertlestirir, metabolizmayi hizlandirir fakat yakilan yag orani cok azdir.. sonucta az yemek kilo verdirir.. zayiflamak istiyorsak en asgari hizda kosmak gerekiyor fakat en az dört bes saat ve hergün kosmak gerekiyor.. anca böyle zayiflanir..

ebru 5 yıl önce

koşmak zayıflatmaz bence çunku yoruluyoruz nefes nefese kalıyoruz yurumek daha iyi

Toplam 4 beğeni

Okur32 2 yıl önce

Yorulmadan bu iş olmuyor. O zaman oturalım hiç yorulmayiz. Ne kadar efor sarf edersen o kadar kalori yakarsın!

Toplam 0 Beğeni

eray :d 4 yıl önce

zaten nefes nefese kalmak için koşuyoruz. bilimsel olarak havadaki oksijen ciğerlerimize gider oksijen= yanma tepkimesi yani bu tepkime ile vücudumuzdaki yağlar yanar ve kilo veririz :d

Toplam 15 Beğeni