Diyette yapılan en önemli hata bulundu

Vücuda alınan besin değerlerinin saç köklerine ulaştığını düşündüğümüzde uygulanan diyet listenin önemi iki kat artıyor. Peki diyet yapmak saç dökülmesine neden olur mu? Diyet yaparken saç sağlığı nasıl korunur? İşte cevabı...

Günümüzde hem kadın hemde erkeklerin muzdarip olduğu saç dökülmesi, uygulanan şok diyetlerle ve stresle direkt olarak bağlantılıdır. Eğer sağlıklı bir beslenme programı takip edilmezse, vücuttaki vitamin ve mineraller kayba uğrar. Buna bağlı olarak da saç köklerini zayıflatıp dökülmesine neden olur. Bireye uygun olmayan diyet listeleri tercih edildiğinde vücuda girmesi gereken vitamin ve mineral değerleri alınmaz bu da saç köklerinin beslenmesinin önüne geçer.

saç dökülmesi nedenleri

saç dökülmesi nedenleri

ZAYIFLARKEN SAÇLARIN BAKIMI NASIL KORUNUR?

Çabuk kilo verme etkisiyle bilinen şok diyetlerden uzak durmak bunun için alacağınız etkili yöntemlerdendir. Bol miktarda tüketeceğiniz meyve ve sebzelerle saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. Diyet yapmanızın yanı sıra mineral ve vitamin tabletleri ile saç köklerinizi güçlendirebilirsiniz.

KİLO VERİRKEN SAÇ DÖKÜLMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Saçlar için yapılan et güçlü bakım vücudun alması gereken besin değerlerinden mahrum bırakılmamasıdır. Beslenme düzeninde vitamin ve proteine ağırlık vererek yiyecekler tüketmek saçların uzaması ve köklerin güçlenmesi bakımından oldukça etkilidir.

B12 ve Omega-3 saçlar için faydalı vitaminlerdir. Öğle ve akşam öğünlerinde kırmızı et tüketimine ağırlık vermek vücuttaki demir eksikliğini giderecek ve saça gerekli vitaminleri iletmiş olacaktır. Bol yeşillikli sebzeler ve ceviz gibi kuru meyveler saçın uzun ve sağlıklı gelişmesini sağlar.

BİR YORUM YAPIN 1

Havuç suyu 5 yıl önce

İç havuç suyunu hafızanda kuvvetlenir , saçında dökülmez ,en kuvvetli saç ilacı havuç suyu

Toplam 6 beğeni